ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συλλυπητήρια από Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Συλλυπητήρια από Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, απέστειλε επιστολή του στον πρόεδρο της κρατικής Δούμα της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα.

«Δεχθείτε παρακαλώ τα ειλικρινή συλλυπητήρια εμού προσωπικώς, καθώς και της ηγεσίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, για τα δεκάδες αθώα θύματα της βάρβαρης και απεχθούς τρομοκρατικής επίθεσης στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall. Αυτή η εκδήλωση της πιο κυνικής βαρβαρότητας προέρχεται αποκλειστικά από τυφλό μίσος απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, και δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε δικαιολόγηση. Πολλώ δε μάλλον, δεν μπορεί να εμφανίζονται θρησκευτικά κίνητρα, όπως επικαλούνται οι εμπνευστές του στυγερού εγκλήματος», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος σε επιστολή του στον πρόεδρο της κρατικής Δούμα της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ εκφράζει την ελπίδα «όλοι οι ένοχοι αυτών των αποτρόπαιων πράξεων να συλληφθούν και να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει» και σημειώνει: «Να γνωρίζετε ότι η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες είναι με τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες της επίθεσης και τον ρωσικό λαό».

Επίσης, ο κ.Χαρακόπουλος αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε εδώ και τριάντα ολόκληρα χρόνια, όλες και όλοι οι κοινοβουλευτικοί που συμμετέχουμε στην ΔΣΟ, με βάση την κοινή μας Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση παρέχουμε προς τους λαούς της γης μαρτυρία ειρήνης και σεβασμού του 'Αλλου. Παράλληλα καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για συνεργασία με τον μουσουλμανικό κόσμο και με όλους όσοι δια της θρησκευτικής πίστης και ταυτότητας, εργάζονται και υπηρετούν τις παγκόσμιες αξίες της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης».

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ καταλήγει εκφράζοντας «και πάλι τη συμπαράστασή μας προς τον ρωσικό λαό, και παρακαλώ να διαβιβάσετε τα συναισθήματά μας αυτά και στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της κρατικής Δούμα στην ΔΣΟ».