ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας όπου στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πλήθος Κληρικών, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση πλήθους προσκυνητών που κατέκλυσαν τους χώρους της Ιεράς Μονής.

Προ της απολύσεως της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε επισήμως και προσφώνησε τον Πανιερώτατο, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά όλων για την παρουσία του στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής.

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Πανιερώτατος ο οποίος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την υποδοχή, κήρυξε το Θείο Λόγο.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην παρουσία των Αγγελικών Ταγμάτων στη ζωή του κάθε χριστιανού. Σημείωσε ότι κύριο έργο τους είναι η σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων και αποτελούν τους βοηθούς και συνοδοιπόρους του κάθε Χριστιανού στην καθημερινή ζωή. Τόνισε δε ότι ειδικά σήμερα, στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, η παρουσία των Αγγέλων αποτελεί μεγάλη παρηγοριά και στήριγμα για όλους.

Ανήμερα της εορτής, στην Ιερά Μονή τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου κ. Αθανασίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, προεξήρχε της επισήμου Δοξολογίας στην 111 Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου, παρουσία του Δ/κτού, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και πολιτικού προσωπικού της Πτέρυγος.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις