ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τα Χανιά εόρτασαν την Προστάτιδά τους

Τα Χανιά εόρτασαν την Προστάτιδά τους

Πανηγυρικά εορτάστηκαν στα Χανιά τα Εισόδια της Θεοτόκου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό των Χανίων, την παραμονή (20/11/2014)και ανήμερα της εορτής(21/11/2014).

Ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου .

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτές οι εορτές, αυτές οι αργίες δεν πρέπει να αποτελούν για τον πιστό ημέρες ξεκούρασης, αλλά αντίθετα πρέπει να αποτελούν αφορμές για περισυλλογή, για περίσκεψη.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού συμπροσευχουμένων πλήθους κληρικών και Χριστεπώνυμου πληρώματος, ανάμεσα του πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του τόπου μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας, αναφερόμενος στο θεολογικό μήνυμα της θεομητορικής αυτής εορτής και στην σχέση και παράλληλη έμπνευση που αποτελεί η Υπέρμαχος Στρατηγός, Παναγία μας, για τις ένοπλες δυνάμεις.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, ενώ έξω από το Δημαρχείο Χανίων τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Μετά την λιτάνευση της εικόνος πραγματοποιήθηκε παρουσία των στρατιωτικών αρχών και των τριών σωμάτων, επίσημος Δοξολογία προεξάρχοντος του κ. Δαμασκηνού, ενώ παράλληλα τον πανηγυρικό της ημέρας, τον ανέγνωσε αξιωματικός του ναυτικού.

Πηγη.exapsalmos.gr