ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χιλιάδες πιστοί «στον Εσταυρωμένο που δακρύζει» σε χωριό της Κορινθίας (pics+vid)

Χιλιάδες πιστοί «στον Εσταυρωμένο που δακρύζει» σε χωριό της Κορινθίας (pics+vid)

Ασπρόκαμπος, Νεμέας. Στο ορεινό χωριό - των μόλις 150 μόνιμων κατοίκων - η καθημερινότητα έχει αλλάξει από τις 25 του περασμένου Ιανουαρίου. Τότε που - σύμφωνα με τους κατοίκους - πρωτοεμφανίστηκαν «τα δάκρυα του Εσταυρωμένου».

Την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, ο ιερέας του Αγίου Νικολάου διαπίστωσε να εκχέεται ένα ελαιώδες και άοσμο υγρό από τον Εσταυρωμένο, ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα, που βρίσκεται στο ιερό της εκκλησίας για περισσότερα από 200 χρόνια.

Από στόμα σε στόμα το φαινόμενο που συμβαίνει στο μικρό χωριό της Ορεινής Κορινθίας πήρε τεράστιες διαστάσεις. Η είδηση έφτασε μέχρι τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού, με τη βρετανική Daily Μail και την ιταλική La Republica να αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ.

Με δάκρυα στα μάτια και την πίστη ότι βιώνουν ένα θαύμα, χιλιάδες πιστοί έχουν βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Άτομα κάθε ηλικίας συρρέουν στον Ασπρόκαμπο προκειμένου να αντικρίσουν ιδίοις όμμασι το φαινόμενο, να προσευχηθούν, να πιστέψουν.

Το «θαύμα του Εσταυρωμένου», όπως το αποκαλούν κάτοικοι του χωριού αλλά και επισκέπτες, αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να εξεταστεί από ειδικούς, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις.

estavromenos54454

Το μικρό χωριό επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες και ο Μητροπολιτής Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίο ανέφερε στους κατοίκους ότι θα πρέπει να ενημερωθεί αμέσως η Ιερά Σύνοδος και να μεταφερθεί στη Μητρόπολη Κορίνθου o Εσταυρωμένος για να εξεταστεί. Οι κάτοικοι του Ασπρόκαμπου αντέδρασαν, τονίζοντας του ότι ο Σταυρός θα παραμείνει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι κάτοικοι περιφρουρούν το ναό του Αγίου Νικολάου, προκειμένου ο Εσταυρωμένος να παραμείνει στο χωριό τους. Άλλαξαν κλειδαριές στο εκκλησάκι, κάνουν βάρδιες στο ναό και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανέναν να πάρει από τον τόπο τους τον «Εσταυρωμένο». Μάλιστα, προχώρησαν και σε κατάθεση αναφοράς, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα, γνωστοποιώντας την απόφασή τους.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου ξεκαθαρίζει ότι το μυστήριο του Εσταυρωμένου πρέπει να διερευνηθεί και καταλογίζει σκοπιμότητα από πλευράς μερίδας κατοίκων.

Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οικονομικά το φαινόμενο, οι κάτοικοι αναφέρουν από την πρώτη στιγμή θυροκόλλησαν ανακοίνωση στην είσοδο του ιερού ναού, μέσω τις οποίας ζητούν από τους πιστούς να μην αφήνουν χρήματα.

Μάλιστα, σε σημείο της εκκλησίας έχει τοποθετηθεί βιβλίο στο οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές για να παραμείνει ο Ιησούς στον Άγιο Νικόλαο.

Ασπρόκαμπος Νεμέας. Στο ορεινό χωριό - των μόλις 150 μόνιμων κατοίκων - η καθημερινότητα έχει αλλάξει από τις 25 του περασμένου Ιανουαρίου. Τότε που - σύμφωνα με τους κατοίκους - πρωτοεμφανίστηκαν «τα δάκρυα του Εσταυρωμένου».

Σχετικές ειδήσεις