ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης: Ένας άξιος κληρικός για το θρόνο της Ι.Μ Κεφαλληνίας

Αρχ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης: Ένας άξιος κληρικός για το θρόνο της Ι.Μ Κεφαλληνίας

Στην πλήρωση της κενής Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας προχωρά την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συγκαλείται εκτάκτως υπό την προεδρία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Εκπεφρασμένο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αποτελεί, στη χηρεύουσα θέση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, να αναδειχθεί Κεφαλλονίτης, στοιχείο το οποίο θα λάβει υπόψη της η Ιερά Σύνοδος, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, Κεφαλλονίτης στην καταγωγή, χαρακτηρίζεται άξιος κληρικός και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, ενώ θεωρείται ως το πρόσωπο το οποίο συγκεντρώνει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, για να προσφέρει από τη θέση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας. Αξιοσημείωτες είναι δε οι σπουδές του, καθώς εκτός από Θεολόγος, είναι επίσης Ιατρός και Χειρ. Οδοντίατρος.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος και Καθιδρύματος «Παναγία η Ελευθερώτρια» της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, όπου έχει προσφέρει σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο, μέσα από τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου, του Φιλόπτωχου Ταμείου και της Ερανικής Επιτροπής του Προσκυνήματος. Επίσης, έχει αναπτύξει πλούσιο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Δεμένος από τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια με την ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς γεννήθηκε στην Πεσσάδα και αποφοίτησε από το Λύκειο Κεραμειών, ο Αρχ. κ. Χαρτουλιάρης είναι πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητος Αθηνών. Υπήρξε στενός συνεργάτης και ιατρός του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών, στις 20 Ιανουαρίου 2015.

Συνυποψήφιοι του Αρχ. Ν. Χαρτουλιάρη είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι: Αρχ. Γεράσιμος Φωκάς, Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Κεφαλληνίας, Αρχ. Σπυρίδων Πετεινάτος, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Κεφαλληνίας, Αρχ. Φώτιος Γαβριελάτος, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Κεφαλληνίας.

Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σαφές προβάδισμα κατέχει ο Αρχ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και στην Κεφαλλονιά.

Σχετικές ειδήσεις