ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Προσκυνητές από την Σόφια στο Άγιον Όρος (pics)

Προσκυνητές από την Σόφια στο Άγιον Όρος (pics)

Προσκύνημα ενοριτών από τη Σόφια, της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια και του προσωπικού της Ρωσικής Πρεσβείας στη Βουλγαρία έγινε μεταξύ 3-5/7/2015 στους ιερούς τόπους του Αγίου Όρους.

Η ομάδα των προσκυνητών που απαριθμούσε 50 άτομα - άνδρες, γυναίκες και παιδιά - περιελαμβάνε επίσης εργαζόμενους της εταιρείας "Lukoil Bulgaria", κληρικό της Αρχιεπισκοπής Κισινάου τον ιερέα Timush Fock και πολλούς προσκυνητές από τη Μολδαβία.

Την πρώτη μέρα οι προσκυνητές έπλευσαν με το πλοίο κατά μήκος της ακτής του Αγίου Όρους , και προσκύνησαν τα ιερά, τα οποία έφεραν οι μοναχοί από την Ιερά ΜΟνή Ξενοφώντος. Στο πλοίο, μεταφέρθηκαν κομμάτι Τιμίου Ξύλου, τα λείψανα των Αγίων Αποστόλων, το κεφάλι του ιερού Προτομαρτυρος και Αρχιδιάκονου Στέφανου, το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου, τα λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και άλλα.

Την επόμενη μέρα, οι προσκυνητές συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι της Ξενοφώντος, και επισκέφθηκαν τα μοναστήρια Παντελεήμονος, Αγίου Ανδρέα, Βατοπεδίου και Ιβήρων.

Την ίδια μέρα οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τη διοικητική πρωτεύουσα του Αγίου Όρους στις Καρυές.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, οι προσκυνητές από τη Σόφια παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Την ίδια μέρα, οι προσκυνητές επέστρεψε στη Σόφια παίρνοντας μαζί ένα αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις