ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Ακούω τον Τσίπρα και τον χαίρομαι...

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Ακούω τον Τσίπρα και τον χαίρομαι...

"Αγωνιζόμαστε για την Ανάσταση του λαού" τόνισεο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά περισσότερη εντύπωση έκαναν οι δηλώσεις του για τον πρωθυπουργό και την Αριστερά.

Με αφορμή το σύνθημα "πρώτη φορά Αριστερά" ο κ. Σεραφείμ σχολίασε πως "προσπαθούμε να βρούμε έναν ριζοσπαστισμό που γκρεμίζει τις αξίες μας".

Για τον κ. Τσίπρα είχε διαφορετική άποψη. "Τον ακούω και τον χαίρομαι. Κατενόησε πως προέχει το εθνικό συμφέρον" τόνισε και συμπλήρωσε πως δεν πρέπει επ΄ουδενί να θυσιαστεί η ενότητα στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων.

Για τους δανειστές μας είπε πως δεν πρόκειται "για κάποιους με ένα πούρο σε ένα τραπέζι αλλά για 18 λαούς". Παραδέχτηκε πως και στον ίδιο έγινε μείωση μισθού: "Και μένα μειώθηκε ο μισθός μου 45%, δεν διαμαρτύρομαι" είπε χαρακτηριστικά.

Για το μεταναστευτικό αρχικα΄σχολίασε πως η γή έχει γίνει ένα παγκόσμιο χωριό και η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου. "Να χωρέσουμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο με αγάπη και κατανόηση" υπογράμμισε

Επίσης ο κ. Σεραφείμ σημείωσε πως "ως λαός πολεμήσαμε για την πίστη μας και την ψυχή μας. Σήμερα πολεμάμε για την ανάγκη μας, όχι για τα ιδανικά μας" και τόνισε ακόμη πως απομειώνουμε τα ουσιώδη. Παρόλα αυτά προέβλεψε πως "ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει το λαό μας" και είπε ακόμη με νόημα "η Ρωμιοσύνη και αν λίγο γυρίζει πίσω μετά συνεχίζει μπροστά".

"Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ψυχή" ανέφερε ακόμη ο Μητροπολίτης Πειραιώς ενώ μιώντας για τους Αγίους Πορφύριος & Παϊσιο είπε πως ¨"έγιναν μύστες της χάριτος σε δύσκολες και απρόσιτες περιοχές".

Άσκησε δριμεία κριτική στα γερμανικά συμφέροντα λέγοντας από τη μία πως οι γερμανικές εταιρείες που ήρθαν στη χώρα μας "ασέλγησαν στην Ελλάδα και από την άλλη πως όταν "η Ελλάδα ζήτησε την έκδοση Χριστοφοράκου το Ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο την απαγόρευσε".

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις