ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Χαμένοι... οι σχισματικοί της Ουκρανίας

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Χαμένοι... οι σχισματικοί της Ουκρανίας

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ προτρέπει τους Ουκρανούς να συμφιλιωθούν με τη Ρωσία και αποκαλεί τον ηγέτη του μη αναγνωρισμένου «Πατριαρχείου του Κιέβου» Φιλάρετο Ντενισένκο ως «χαμένο».

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων μίλησε για το θέμα αυτό στη συνάντηση με την Ουκρανική αντιπροσωπεία.

Ο Andrey Lozovoy, υποδιευθυντής της ριζοσπαστικής παράταξης του Oleg Lyashko του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ουκρανίας γράφει γι’ αυτό στο μπλόγκ του Korresponsent.net.

Αναφέρει οτι εκείνος και ο συνάδελφός του εξεπλάγησαν δυσάρεστα όταν άκουσαν τον λόγο του Πατριάρχη Θεοφίλου.

Σύμφωνα με τον Lozovoy που σχολίασε τα λεγόμενα του Πατριάρχου, ο κ. Θεόφιλος είπε οτι: «Θεωρούμε τους Ρώσους και τους Ουκρανούς ως ένα λαό», «οι χαμένοι αδελφοί μας υπό την καθοδήγηση του Φιλαρέτου απεσχίσθησαν από τη Μητέρα Εκκλησία».

«Το πιο σημαντικό για εσάς είναι να συμφιλιωθείτε με τον Ρωσικό λαό. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον Μητροπολίτη σας τον Ονούφριο».

Ο βουλευτής σηκώθηκε να φύγει ενώ μέλη της Ουκρανικής αντιπροσωπείας προσπάθησαν να αλλάξουν γνώμη στον Πατριάρχη.

Είπαν οτι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις ενέργειες του Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας κ. Ονουφρίου, ο οποίος αρνήθηκε να σηκωθεί για να τιμήσει τους στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού που έπεσαν σε πολεμική επιχείρηση.

Ο Andrey Lozovoy αναφέρει: «είναι δύσκολο να πιστέψουμε οτι ο Πατριάρχης μας άκουσε».

Στο τέλος της δημοσίευσης του ο βουλευτής υπενθυμίζει οτι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έχει το αποκλειστικό δικαίωμα αφής του Αγίου Φωτός που θεωρείται ως θαύμα για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΠΗΓΗ romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις