ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας στην Πάτρα (pics)

Η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας στην Πάτρα (pics)

Μεγαλη ευλογία για τους Πατρινούς η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου!

Η Εικόνα της Παναγιας αφίχθη στην Ιερά Μονή Ομπλού των Πατρών την Πέμπτη το απόγευμα και έγινε δεκτή με τη δέουσα ευλάβεια.

Η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας από την Ιερά και Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Ορους βρίσκεται σε πολλές μητροπόλεις στην Ελλάδα σε εκκλησίες και μοναστήρια ,ως ευλογία από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Την εικόνα που ιερουργήθηκε στο Αγιο Ορος με τη φροντίδα Ρώσου δωρητή συνόδευσε στην Ιερά Μονή του Ομπλού ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδριτης Εφραίμ.

Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυστόστομος, ο Βοηθός Επίσκοπος κ. Χρύσανθος, ο Ηγούμενος της Μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης, πλήθος κληρικών και πιστών από ενορίες της Πάτρας αλλά και απο άλλες πόλεις .

Η εικόνα με τις ακριβείς διαστάσεις της θαυματουργού εικόνας, βάρους 300 κιλών, έφθασε στην Πάτρα με όχημα της Πυροσβεστικής και έγινε δεκτή το απόγευμα χθες στον Ομπλό συνοδεία ειδικού στρατιωτικού αγήματος και αξιωματικών του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά την άφιξη, η ιερά εικόνα τοποθετήθηκε στον χώρο που θα παραμείνει μόνιμα, δίπλα από την εικόνα της Παναγίας του Ομπλού, ενώ εψάλη και δοξολογία. Την αποστολή και τον Ρώσο δωρητή υποδέχθηκε εκ μέρους της πόλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ηγούμενος της Μονής Ομπλού, ο καθηγούμενος της Μονής Μεγίστης Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ και ο Ρώσος δωρητής.

Η έλευση της εικόνας στην Πάτρα έγινε με την αφορμή του εορτασμού 700 ετών από της ιδρύσεως της Ιεράς Μονής Ομπλού.

Η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, τοιχογραφία του 14ου αιώνα, είναι θησαυρισμένη στη Μονή Βατοπαιδίου και σήμερα φυλάσσεται σε παρεκκλήσιο πλησίον του καθολικού της Μονής στο Αγιο Ορος.

Πλήθος πιστών περίμενε υπομονετικά να προσκηνύσει την εικόνα.

Με μάτια δακρυσμένα , με σιωπηρές προσευχές και προσωπικές παρακλήσεις πλησίαζε ο καθένας χωριστά την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας που η ονομασία της προέρχεται απο την παρηγοριά .

Στον λόγο του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε σε αυτήν την Παρηγοριά της Παναγίας που ο άνθρωπος εχει ανάγκη πιο πολυ από ποτέ !

Σχετικές ειδήσεις