ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής καθαιρεί τον Ιερέα που εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής καθαιρεί τον Ιερέα που εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο

Συνήλθε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής όπου συζήτησε πολλά θέματα.

Ανάμεσα σε άλλα τέθηκε το ζήτημα με τον Ιερέα που εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο και η απόφαση που πάρθηκε είναι να εισηγηθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την καθαίρεσή του.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνήλθε για τακτική συνεδρίαση στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη, στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2015. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος προεδρεύει στη συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των μελών της Συνόδου.

Η Σύνοδος συζήτησε εκτενώς πολλά θέματα συμπεριλαμβανομένων των εξής:

1) Η Ιερά Σύνοδος συζήτησε την ανάγκη δημιουργίας Τμήματος μεταφράσεως στα αγγλικά των λειτουργικών κειμένων, έτσι ώστε το έργο της Συνοδικής Επιτροπής να προχωρήσει πιο γρήγορα. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να μελετηθεί και να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

2) Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με θέματα διοικητικής φύσεως που σχετίζονται με τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καθώς και το πνευματικό έργο που επιτελείται σε αυτές.

3) Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε και με θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Χριστιανική οικογένεια και ιδιαίτερα τις οικογένεια των κληρικών, οι επιρροές της σύγχρονης κοινωνίας επάνω τους και τους τρόπους για την ενίσχυσή τους.

4) Η Ιερά Σύνοδος συζήτησε το θέμα της εκπαίδευσης των υποψηφίων για την ιεροσύνη, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τους Διάκονους, καθώς και την ανάγκη της θρησκευτικής εκπαίδευσης των υπευθύνων των Ενοριών, για παράδειγμα το Κατηχητικό Σχολείο, τους Καθηγητές, τους Συμβούλους Νεότητας, τα Ενοριακά συμβούλια. Η Ιερά Σύνοδος επιβλέπει και καθοδηγεί την όλη προσπάθεια με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του διδακτικού προσωπικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού.

5) Η Ιερά Σύνοδος συζήτησε επίσης θέματα πειθαρχικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, την περίπτωση του π.Γεώργιου Πασσιά και αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την καθαίρεσή του στην αρμόδια αρχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

6) Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με θέματα που σχετίζονται με τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία θα συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη το 2016, καθώς και με θέματα που σχετίζονται με τη Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στην Αμερική, και συμφώνησε ομόφωνα να συνεχιστεί η συνεργασία με τις άλλες Ορθόδοξες παρουσίες (δικαιοδοσίες).

7) Εν κατακλείδι, η Σύνοδος, έμαθε με μεγάλη χαρά ότι το έργο της ανοικοδόμησης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Παρεκκλήσι έχει αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18-24 μήνες.

Σχετικές ειδήσεις