ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επαφές Μητροπολίτη Καλαβρύτων με ομογενείς στη Νέα Υόρκη

Επαφές Μητροπολίτη Καλαβρύτων με ομογενείς στη Νέα Υόρκη

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος επισκέφτηκε την Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά.

Εκεί συναντήθηκε με φορείς των Συλλόγων των Καλαβρύτων της Νέας Υόρκης με σκοπό την ενημέρωση τους για την προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολη δια την διάσωση και απρόσκοπτη λειτουργία των Γηροκομείων, τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση, έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες στους 120 γέροντες που φιλοξενούν.

Στη Νέα Υόρκη ο Σεβασμιώτατος και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, ενώ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο των Καλαβρυτινών κ. Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο, με τον πολιτειακό Γερουσιαστή κ. Μιχαήλ Γιάνναρη από τη Δάφνη Καλαβρύτων, τον επιχειρηματία κ. Άγγελο Τερζή από το Σκεπαστό και άλλους δραστήριους και εξέχοντες παράγοντες της καλαβρυτινής ομογένειας.

Θερμή ήταν η φιλοξενία που τους επεφύλαξαν ο Καλαβρυτινός Εφοπλιστής κ. Γρηγόριος Καλλιμανόπουλος, Μεγάλος Ευεργέτης της Επαρχίας των Καλαβρύτων, ο κ. Σωτήριος Καραμούζης, ο οποίος κατάγεται από το Σκεπαστό Καλαβρύτων και ο Εφοπλιστής κ. Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος από το Αίγιο.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με περισσότερους Καλαβρυτινούς. Ωστόσο ο Σεβασμιώτατος με την βοήθεια των εκεί παραγόντων ταχυδρόμησε και απέστειλε σε ομογενείς πάνω από 500 φάκελους με ενημερωτικά φυλλάδια που αναφέρονται στο έργο των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως .

Σημειωτέον ότι ήδη στην Νέα Υόρκη έχει ιδρυθεί από το 2011, με νόμιμες διαδικασίες, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και την συμπαράσταση και πρωτοβουλία Καλαβρυτινών ομογενών ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το ORAMA Foundation INC, με σκοπό την συγκέντρωση δωρεών, σε τραπεζικό λογαριασμό, από ομογενείς προς ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επέστρεψε στο Αίγιο στις 17 Νοεμβρίου.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις