ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητρ. Πρεβέζης: Αλληλεγγύη είναι να δείξω ότι αγαπώ τον άλλο & ότι δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει...

Μητρ. Πρεβέζης: Αλληλεγγύη είναι να δείξω ότι αγαπώ τον άλλο & ότι δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει...

Την αλληλεγγύη του απέναντι στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα έδειξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης διοργάνωσε εκδήλωση στη Θεοφάνειο Αίθουσα με σκοπό τη συλλογή ειδών ρουχισμού και υπόδησης , μη ευπαθών ειδών διατροφής και ειδών ατομικής υγιεινής.

«Αυτό που κάναμε είναι ένα πετραδάκι που θέλησε να συνεισφέρει και ο σύλλογός μας μαζί με τους πολίτες της Πρέβεζας ως αλληλεγγύη στο δράμα που ζούνε οι πρόσφυγες, άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν με τη βία να ξεσπιτωθούν» τόνισε στο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου σημειώνοντας πως μπορεί η ανταπόκριση στην εκδήλωση να μην ήταν μεγάλη, ωστόσο ήταν συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών όλες αυτές τις μέρες που πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν άμεσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ο οποίος συνεχάρη το Σύλλογο για την πρωτοβουλία του, επισημαίνοντας πως αυτές οι πρωτοβουλίες αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες και φορείς.

«Η αλληλεγγύη είναι μια ευρύτατη έννοια, δεν μπαίνει στα πλαίσια μόνο της υλικής προσφοράς και των υλικών αγαθών. Αλληλεγγύη είναι το να συμπαρασταθώ στον άλλον, να του σταθώ, να τον στηρίξω, να του δείξω ότι τον αγαπώ και ότι δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει ή τι πιστεύει αλλά ότι κι εκείνος όπως και εγώ είναι εικόνα του Θεού. Αυτές οι πρωτοβουλίες λοιπόν στηρίζουν αυτό το δόγμα και πιστεύω ότι πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να πράξουμε αναλόγως πέρα και πάνω από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, ενώ το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γιάννης Παπαδόπουλος στη σύντομη ομιλία του επισήμανε πως απαιτείται αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής με κύριο κριτήριο την αλληλεγγύη.

Σχετικές ειδήσεις