ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πένθιμα χτύπησε τις καμπάνες ο Αμβρόσιος για το σύμφωνο συμβίωσης

Πένθιμα χτύπησε τις καμπάνες ο Αμβρόσιος για το σύμφωνο συμβίωσης

Πένθιμα ήχησαν σήμερα Δευτέρα (21/12) επί μισή ώρα, από τις 12:00 έως και τις 12:30, οι καμπάνες τηςΜητρόπολης Αιγιαλείαςκαι το ίδιο θα συμβεί αύριο Τρίτη, την ίδια ώρα.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε προσκαλέσει το περασμένο Σάββατο (19/12) στο Επισκοπείο τους Προϊσταμένους των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντίδρασης στο σύμφωνο συμβίωσης που επεκτείνεται και στους ομοφυλόφιλους.

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα romfea.gr «ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε απόψεις με τους Ιερείς και συζήτησε μαζί τους περαιτέρω τρόπους αντιδράσεως στην προσπάθεια της Πολιτείας να νομιμοποιήσει "εναλλακτικές" μορφές συμβιώσεως και που όπως επισημαίνεται από την Εκκλησία, υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους.

Ομόφωνα αποφάσισαν η Ιερά Μητρόπολη να κλιμακώσει την αντίδρασή της με τις πένθιμες καμπάνες αλλά και την τοποθέτηση πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου».

Σχετικές ειδήσεις