ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Πολωνία

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Πολωνία

Για την Πολωνία αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά από επίσημη πρόσκληση του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέπτεται την Εκκλησία της Πολωνίας, για να τελέσει την θεμελιωση του νέου Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας της Βαρσοβίας.

Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως εξής:

Την Παρασκευήν, 4ην Δεκεμβρίου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, ανεχώρησεν αεροπορικώς εις Βαρσοβίαν, ένθα, κατόπιν αδελφικής προσκλήσεως του Μακ. Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, θα τελέση την θεμελίωσιν του νέου Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας της πολωνικής πρωτευούσης.

Την Πατριαρχικήν συνοδείαν αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίται Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Παΐσιος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Εντιμ. κ. Θεμιστοκλής Καρανικόλας, υπάλληλος των Πατριαρχείων.

Κατά την απουσίαν του Πατριάρχου Επίτροπος Αυτού ωρίσθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος όστις προέπεμψεν Αυτόν εν τω αεροδρομίω. Η Α. Θ. Παναγιότης θα επιστρέψη, συν Θεώ, εις την Πόλιν το απόγευμα της Κυριακής, 6ης ιδίου.

Σχετικές ειδήσεις