ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν ταιριάζει στις σχέσεις των ανθρώπων

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν ταιριάζει στις σχέσεις των ανθρώπων

Υπέρ της ελεύθερης επιλογής των ανθρώπων τάσσεται ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος σε σχέση με το Σύμφωνο Συμβίωσης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αντίθετος.

«Η Εκκλησία έχει ευθύνη να κηρύσσει το λόγο του Θεού σε όλους. Απλά κάποιες φορές έχει ευθύνη να επισημαίνει τις κακές συνέπειες για τη ζωή του. Από εκεί και πέρα αφήνει ελεύθερο τον άνθρωπο να επιλέξει το δρόμο που θα πάρει. Όπως γνωρίζουμε και από την Αγία Γραφή ο Θεός επιτρέπει και το λάθος, γι’ αυτό επετράπη και έγινε και η πτώση από τον παράδεισο. Αυτό δεν απαλλάσσει από την ευθύνη από το να κηρύττουμε την αλήθεια, να λέμε τι είναι καλό και κακό για τον άνθρωπο, τι είναι καλό και κακό για τις σχέσεις των ανθρώπων, όμως μετά οι άνθρωποι μένουν ελεύθεροι να επιλέξουν. Και πάλι, όταν μετανοήσουν είναι ευπρόσδεκτοι και δεκτοί», ανέφερε σε δηλώσεις του, λέγοντας πως για την Εκκλησία δεν υπάρχουν αποπαίδια, για να συμπληρώσει ωστόσο πως «το Σύμφωνο Συμβίωσης θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει στις σχέσεις των ανθρώπων, που πρέπει να είναι ευλογημένες και αγιασμένες».

Από την άλλη, όμως, ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ως προς την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει το Σύμφωνο Συμβίωσης προς ψήφιση τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης του λαού από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

«Eν μέσω τεραστίων προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, έρχονται και φέρνουν τέτοια θέματα, τα οποία είναι περισσότερο για παραπλάνηση, παρά έχουν ουσία αυτά καθ’ αυτά. Μου κάνει, επίσης, τεράστια εντύπωση ότι άνθρωποι που επαγγέλλονται την επανάσταση κατά καταπιεστικών θεσμών και δομών, επικαλούμενοι τους θεσμούς , την Ευρώπη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά δεν διαμαρτύρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών που ψάχνουν στα σκουπίδια φαγητό ή των 2,5 εκ ανέργων που δεν έχουν μεροκάματο ή του πάνω από 1 εκ. συμπολιτών που τρώνε στα συσσίτια», δήλωσε.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις