ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έξαλλος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για την απαγόρευση ομιλιών ιερέων στα σχολεία! (video)

Έξαλλος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για την απαγόρευση ομιλιών ιερέων στα σχολεία! (video)

Για "διωγμό που έχει αρχίσει ανεπίσημα και προχωρεί να επισημοποιηθεί", μετά την εντολήτου Υπουργείου Παιδείας να μην δίνουν ομιλίες σε σχολεία οι ιερείς, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Πιο συγκεκριμένα, ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος!

"Ενας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

"Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν." είπε χαρακηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε: "Είναι δυνατόν στην Ελλάδα των τόσων Μητροπολιτών, πατέρων, κληρικών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, είναι δυνατόν να λέμε σε εκπροσώπους της Εκκλησίας δε μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά; Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί".

Η εντολή του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη έχει δοθεί σε όλα τα σχολεία, αφού προ ημερών δόθηκε και διευκρινιστική εντολή σε σχολεία: "Κανένας μητροπολίτης δεν θα μιλάει στα παιδιά και να ελέγξετε τι έχουν κάνει όσοι έχουν επισκεφθεί τα σχολεία μέχρι σήμερα. Αν έχουν κάνει ομιλία ή κατήχηση".

ΠΗΓΗ thesecretrealtruth.blogspot.com

Σχετικές ειδήσεις