ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερό λείψανο του Αγ. Νεκταρίου στη Ρουμανία

Ιερό λείψανο του Αγ. Νεκταρίου στη Ρουμανία

Η Χαριτόβρυτος Δεξιά του Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού μεταφέρθηκε πριν λίγες ημέρες στη Ρουμανία.

Κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου Τόμιδος κ.κ. Θεοδοσίου και εγκρίσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ μεταφέρθηκε στις 15 Φεβρουαρίου η Χαριτόβρυτος Δεξιά του Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας προς αγιασμό των πιστών.

Η υποδοχή του λειψάνου πραγματοποιήθηκε στις 16/2 στην είσοδο της Πόλεως, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τόμιδος κ. κ. Θεοδοσίου, πολλῶν ιερέων και πλήθους πιστών. Άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια ασπάζονταν την Δεξιά του Αγίου Νεκταρίου και έρραναν το λείψανο με άνθη. Η πομπή που σχηματίσθηκε κατέληξε στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στο κέντρο της Πόλεως.

Ακολούθησε Δοξολογία και το Ιερό μυστήριο του Ευχελαίου. Τέλος να σημειωθεί ότι το ιερό θησαύρισμα παρέμεινε στην Ρουμανία μέχρι και τις 22Φεβρουαρίου.

Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως γεννήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου του 1846 στην Σηλυβρία της Τουρκοκρατούμενης Θράκης, από ευσεβείς και φτωχούς γονείς -τους Δήμο (Δημοσθένη) και Μπαλού (Βασιλική) Κεφαλά. Ο πατέρας του καταγόταν από τα Ιωάννινα, ναυτικός στο επάγγελμα, και η μητέρα του καταγόταν από την Σηλυβρία. Ήταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας και είχε πέντε ή έξη αδέρφια: τον Δημήτριο, τον Γρηγόριο, τη Σμαράγδα, τη Σεβαστή, τη Μαριώρα και τον Χαραλάμπη (το όνομα και η ύπαρξη του οποίου εμφανίζονται στην διαθήκη του Αγίου, ενώ κάποιες πηγές τον θέλουν να αντικατέστησε τον Άγιο ως διδάσκαλος στο χωριό Λιθί της Χίου). Κατά την βάπτιση του δε, του δόθηκε το όνομα Αναστάσιος.

πηγη dogma.gr

Σχετικές ειδήσεις