ΕΚΚΛΗΣΙΑ

H μοναδική εκκλησία της Προύσας κλείνει για τους χριστιανούς

H μοναδική εκκλησία της Προύσας κλείνει για τους χριστιανούς

Η Γαλλική εκκλησία που είναι ο μόνος λατρευτικός χώρος των χριστιανών στην Προύσα και χρησιμοποιείται από κοινού από λατίνους καθολικούς, Γερμανούς καθολικούς, ορθοδόξους και προτεστάντες, ζητήθηκε να εκκενωθεί και να παραδοθεί στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

Tέσσερεις χριστιανικές κοινότητες που ζούν στην Προύσα, στο διάστημα 2002-2004 είχαν επισκευάσει αυτή την εκκλησία και βάσει πρωτοκόλλου που είχαν υπογράψει με τον δήμο, χρησιμοποιούσαν την εκκλησία σαν χώρο λατρείας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πάστορας της προτεσταντικής κοινότητας Ισμαήλ Κουλατσόγλου, το πρωτόκολλο έληξε το 2015, όπως διαβάζουμε στα toyrkinanea.gr

Ανέφερε πως όταν η κοινότητα απευθύνθηκε στον δήμο, τους είπαν να ιδρύσουν μια εταιρία, να προσφύγουν με αυτή την μορφή και έτσι θα τους το απέδιδαν. Οι χριστιανοί έστησαν εταιρία και υπέβαλλαν αίτημα αλλάτους ήρθε η είδηση ¨εκκενώστε την εκκλησία¨.

Ο Κουλατσόγλου ανέφερε πως τηλεφώνησε στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και λέει πως ¨Νωρίτερα δεν μας είχαν ενημερώσει ούτε γραπτά ούτε προφορικά. Μας είπαν να το αδειάσουμε μέσα σε λίγες μέρες και να τους το παραδώσουμε κενό, ενώ μας έδωσαν χρονικό διάστημα μέχρι την Παρασκευή. Ελπίζουμε πως στην Προύσα που έχει κηρυχτεί ευρωπαϊκή πόλη, η απόφαση που κλείνει την εκκλησία που χρησιμοποιείται στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού, θα αλλάξει¨.

Σχετικές ειδήσεις