ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ερημητήριο των Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ερημητήριο των Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας

Στην ερημική Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας Βοιωτίας βρέθηκε και εφέτος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για την Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών και την εορτή των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Μακαριώτατος έφθασε στην βυθισμένη στην ομίχλη Μονή αργά το απόγευμα της Παρασκευής συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και έτυχε θερμής υποδοχής από τον γέροντα της Μονής π. Ισαάκ.

Τον Εσπερινό της εορτής ετέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς Αρχιμ. π. Νεκτάριος, ενώ την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος δέχθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής κληρικούς και λαϊκούς, που έσπευσαν στην Μονή, για να λάβουν την ευχή του. Μεταξύ αυτών και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης.

zaltsa 4

Σήμερα το πρωί τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εορτή της Μονής και κυρίως στην σημαντική συνεισφορά της στην ευρύτερη περιοχή.

Στην πανηγυρική τράπεζα, που ακολούθησε, παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φανή Παπαθωμά, η οποία έσπευσε να ευχηθεί στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών.

ΠΗΓΗ romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις