ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εγκατάσταση σκαλωσιάς στο Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου (video)

Εγκατάσταση σκαλωσιάς στο Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου (video)

Λίγες ημέρες πριν το Καθολικό Πάσχα, τοποθετήθηκαν οι σκαλωσιές για το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες και πραγματοποιείται από διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής την καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών Αντωνία Μοροπούλου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτην 9 Μαρτίου, 22 Μαρτίου 2016 με το νέο ημερολόγιο, ημέραν της εορτής των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων, των εν τη λίμνη Σεβαστεία του Πόντου μαρτυρησάντων (π.η.) και Ονομαστικής εορτής του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, εγένετο η εγκατάστασις της σκαλωσιάς διά την εργασίαν της προστασίας, στερώσεως, ενισχύσεως και αποκαταστάσεως του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, συμφώνως προς την μελέτην, την εκπονηθείσαν υπό της Διαγνωστικής Επιστημονικής ομάδος του Ε.Μ.Π. υπό την εποπτείαν και τον συντονισμόν της καθηγητρίας κ. Αντωνίας Μοροπούλου.

Ευθύς αμέσως μετά την θ. Λειτουργίαν των Προηγιασμένων και την Δοξολογίαν διά την Ονομαστικήν εορτήν του Μακαριωτάτου, εις το Καθολικόν του Ναού της Αναστάσεως, έλαβε χώραν μία σεμνή τελετή έμπροσθεν του νοτιοδυτικού τοίχου του Αγίου Κουβουκλίου. Εις ταύτην επαρουσιάσθη και εγκατεστάθη η σκαλωσιά των εργασιών υπό του Μακαριωτάτου, του Κουστωδού της Αγίας Γης και του Αρμενίου Πατριάρχου, παρουσία της καθηγητρίας κ. Μοροπούλου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Γεωργίου Ζαχαριουδάκη, του Διευθυντού του Τμήματος Χριστιανικών Υποθέσεων του Υπουργείου Θρησκευμάτων του Ισραήλ κ. Σεζάρ Μαρτζήε και όλων των Αγιοταφιτών Πατέρων.

Ευθύς αμέσως η Πατριαρχική Συνοδεία ανήλθεν εις τα Πατριαρχεία διά την συνέχισιν του εορτασμού των Ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο

Σχετικές ειδήσεις