ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σπάρτης Ευστάθιος: Είναι στο χέρι μας ν’ ακολουθήσουμε το δρόμο της σωτηρίας

Σπάρτης Ευστάθιος: Είναι στο χέρι μας ν’ ακολουθήσουμε το δρόμο της σωτηρίας

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια γιόρτασαν οι κάτοικοι της Σπάρτης τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο περικαλλής Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας Σπάρτης. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας, αρκετοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και αντιπροσωπείες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ευθύμιος Τουρνάς.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως .

Σχετικές ειδήσεις