ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Κυριακή του Θωμά θα γίνουν τα εγκαίνια του ναού Αγίου Πορφυρίου στο Λαγκαδά

Την Κυριακή του Θωμά θα γίνουν τα εγκαίνια του ναού Αγίου Πορφυρίου στο Λαγκαδά

Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού επί τη αποδόση της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ενώ ανέγνωσε και την Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώπιων της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να έχουμε Πίστη, Θάρρος και βεβαία την ελπίδα, ότι σε αυτές τις περιπέτειες και τις δυσκολίες που διέρχεται, όχι μόνο ο καθένας προσωπικά αλλά και η Πατρίδα μας ολόκληρη, έχουμε μαζί μας την Αγάπη του Θεού και δίπλα μας την Μητέρα όλων, την Παναγία μας, η οποία και είναι η Ανόρθωση των ανθρώπων.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μακαριώτατο Αρχιπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, διότι σήμερα η Ακολουθία του Εσπερινού μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, εις την τοπική Εκκλησία, μετά την Κυριακή του Θωμά, κατά την διάρκεια της οποίας θα τελέσει τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου καθώς και τα Εγκαίνια του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Χαραλάμπους Παπέ», την θεμελίωση του οποίου πραγματοποίησε ο ίδιος κατά το έτος 2012.

Σχετικές ειδήσεις