ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Kαλεί τους νοσηλευτές σε άρση της απεργίας

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Kαλεί τους νοσηλευτές σε άρση της απεργίας

Έκκληση για άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων των νοσηλευτών έκανε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε το μήνυμα προς τους απεργούς νοσηλευτές, «ότι πρέπει να αντιληφθούν ότι ο τόπος έχει αρκετά προβλήματα, δεν είναι οι μόνοι που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο και δεν πήραν την ανάλογη κλίμακα».

«Δεν είναι οι μόνοι αδικημένοι, αν πω ότι είναι αδικημένοι. Έχουν ένα λειτούργημα μπροστά τους, όπως έχουμε και εμείς οι κληρικοί. Υπηρετούμε τον άνθρωπο και δεν πρέπει έτσι εύκολα-εύκολα να κατεβαίνουμε σε απεργίες και μάλιστα πεισματικές, διότι αυτό δεν ωφελεί, βλάπτει τον τόπο και ενόψει της δημιουργίας του ΓεΣΥ, που πρέπει να γίνει, διότι δεν είναι σωστό όσοι έχουμε οικονομική ευχέρεια να διαλέγουμε τον γιατρό το δικό μας, να πηγαίνουμε στην Ευρώπη ή στην Αμερική να βλέπουμε την υγεία μας και ο φτωχός ο κόσμος να μην μπορεί να έχει την επιλογή σε ποιο γιατρό θα πάει να δει την θεραπεία του», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε, επίσης, ότι μπορούν να έφυγαν τα μνημόνια, αλλά η κυπριακή οικονομία είναι τραυματισμένη ακόμη και οφείλουν να προσγειωθούν, να λύσουν την απεργία, να συνεχίσουν το διάλογο.

«Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά να αντιληφθούν ότι έχουν ένα λειτούργημα μπροστά τους. Έχουν τον άνθρωπο τον οποίο πρέπει να υπηρετήσουν. Το κράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Αυτό έχω αντιληφθεί γιατί υπάρχουν πάρα πολλές τάξεις, παρόμοιες τους. Έχουμε και ιερείς που τελειώνουν τριτοβάθμια εκπαίδευση, μάλιστα τετραετή, πληροφορούμαι ότι είναι τριετής η φοίτηση των νοσηλευτών και δεν είναι στην Α8, γι' αυτό με πολύ αγάπη τους καλώ να λύσουν την απεργία, να συνεχίσουν το διάλογο και δεν πιστεύω ότι θα μείνει μια τάξη αδικημένη. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να τους στείλω και η ευχή το συντομότερο δυνατό, αν είναι δυνατό εντός της ημέρας, να λύσουν την απεργία, πρέπει να το πράξουν», κατέληξε.