ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Παναγία μας στηρίζει στις δυσκολίες (pics)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Παναγία μας στηρίζει στις δυσκολίες (pics)

Να απευθυνόμαστε στην Παναγία κάθε φορά που έχουμε δυσκολίες, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, όπου τέλεσε την ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην σημερινή ακολουθία λέγοντας πως «ξεκουράζει, αναπαύει και βοηθάει την ψυχή να υποδεχθεί το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως. Έχουμε, όμως, στο νου μας ότι είναι και ένα εθνικό εφόδιο, είναι ένας ύμνος που ψάλλεται δια μέσω των αιώνων στο Γένος μας κάθε φορά που περνάμε δύσκολες ώρες» και εξήγησε για ποιο λόγο ονομάστηκε Ακάθιστος ύμνος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επεσήμανε, επίσης, πως «η Παναγία μεγάλωσε στην Ναζαρέτ, σε έναν χώρο δύσκολο. Έγινε, όμως, η γέφυρα, να ανεβάσει τον άνθρωπο στον ουρανό. Γιαυτό και τόσο επιτυχημένα η Εκκλησία την έχει τοποθετήσει σε αυτήν την θέση της κόγχης, είναι η Πλατυτέρα των Ουρανών, που ενώνει την γη με τον ουρανό. Τα χέρια της είναι ανοιχτά, σαν μία πρόσκληση σε όλους μας. Είναι στην πρώτη θέση για να της λέμε τα προβλήματά μας, τους πόνους μας. Μεσιτεύει για τον καθένα μας».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας.

Σχετικές ειδήσεις