ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη στο Καρπενήσι (video)

Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη στο Καρπενήσι (video)

Παρουσία περίπου δεκαπέντε Αρχιερέων χθες στις 11 το πρωί έφθασε η πομπή με τον νέο μητροπολίτη κ. Γεώργιο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μέσα στη Πόλη του Καρπενησίου.

Κατά τη πορεία τους μέχρι την πλατεία της Πόλης ο λαός τους έρανε με ροδοπέταλα και φώναζε "Άξιος, Άξιος".

Από την μεγαλοπρεπή εξέδρα που είχε στηθεί ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης με λόγια αγάπης και σεβασμού προς το προσώπου του νέου Επισκόπου τους είπε ότι σήμερα οι Ευρυτάνες υποδέχονται στο τόπο τους και στις καρδιές τους τον νέο Ποιμενάρχης. Σε αυτό τον τόπο ασκήτεψαν μεγάλες μορφές της τοπικής Εκκλησίας, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και τέκνο του Καρπενησίου- καθώς λίγα μέτρα πιο πάνω από το σημείο της πλατείας βρίσκεται το πατρικό σπίτι του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη - κ. Κώστας Μπακογιάννης με λόγια συγκίνησης μίλησε για τον νέο Ιεράρχη τους που προέρχεται από το Σχηματάρι με τεράστιο πνευματικό έργο όπως είπε, και ευχήθηκε όπως τα δέντρα στην Ευρυτανία που είναι ψηλά και ίσια, όπως λέει ένας τοπικός ποιητής, αντίστοιχο να είναι και το έργο σας ως Ποιμένας και ως Πνευματικός πατέρας.

Στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Σχετικές ειδήσεις