ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: Ο Άγιος Χριστοφόρος απαντά σε κάθε αίτημά μας

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: Ο Άγιος Χριστοφόρος απαντά σε κάθε αίτημά μας

Oι εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλεως, του αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου ξεκίνησαν από χθες (9/5) στο Αγρίνιο.

Στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Ιωαννίκιος Μπίλιας, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο οποίος μίλησε για το θαύμα της Αναστάσεως στη ζωή των αγίων και τη ζωή των πιστών.

«Ότι είναι η άνοιξη ανάμεσα στις εποχές, ο ήλιος ανάμεσα στα αστέρια, το χρυσάφι ανάμεσα στα μέταλλα είναι η ανάσταση ανάμεσα στις μέρες του χρόνου. Όλη η δημιουργία συνεορτάζει. Λάμπουν τα πρόσωπα, σκιρτούν οι καρδιές. Στη χαρά της αναστάσεως συμμετέχει όλος ο ορατός και αόρατος κόσμος» ανέφερε ο ομιλητής για να επισημάνει στη συνέχεια την αλλαγή που φέρνει στην ύπαρξη του κάθε πιστού ο Αναστάς Κύριος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ζωή του ανθρώπου μόνο τότε γίνεται όμορφη, ουράνια, ευτυχισμένη, όταν κατορθώσει την αγιότητα. Την αγιότητα που κρύβεται μέσα στη σταύρωση και την ανάσταση. Στη σταύρωση του παλαιού ανθρώπου με όλες τις αδυναμίες και τα πάθη του και στην ανάσταση του νέου, που επιτυγχάνεται με το γκρέμισμα κάθε παλιού και το χτίσιμο του νέου κατά Χριστόν ανθρώπου. Αυτόν τον αγώνα κέρδισε ο άγιος Χριστοφόρος... Βρήκε τον Χριστό. Τον αγάπησε, Τον πίστεψε, Τον ακολούθησε και Τον υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Δεν διαψεύστηκε, δεν εξαπατήθηκε, δεν απογοητεύθηκε. Πίστεψε ολόψυχα σ’ Αυτόν και την Ανάστασή Του. Μαρτύρησε γι’ Αυτόν. Τον ζώντα Κύριο και αναστάντα εκ νεκρών. Και έγινε κληρονόμος της αιώνιας ζωής και ανάστασης».

Σχετικές ειδήσεις