ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπης Αμερικής για AHEPA: Tεράστιο παράδειγμα των ιδανικών της Ορθοδόξου πίστεως

Αρχιεπίσκοπης Αμερικής για AHEPA: Tεράστιο παράδειγμα των ιδανικών της Ορθοδόξου πίστεως

"Η AHEPA προωθεί τα ιδανικά της φιλανθρωπίας, εκπαιδεύσεως, πολιτικής ευθύνης, και οικογενείας και ατομικής αριστείας" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αρχ. Αμερικής στην εγκύκλιό του για την Κυριακή της ΑHEPA.

Αναλυτικά:

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

Χριστός Ανέστη!

Όπως συγκεντρωνόμεθα στο φως και τη χαρά αυτής της Πασχαλινής περιόδου, αντλούμε έμπνευση από την παρουσία και τη χάρη του Αναστάντος Κυρίου μας για να μοιρασθούμε την αλήθεια και την αγάπη του Ευαγγελίου και να προσφέρουμε φροντίδα αγάπης σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Μέσα από την ένδοξη Ανάστασή Του, είδαμε τη δύναμή Του να προσφέρη άφθονη και αιώνια ζωή. Βιώσαμε την ήττα του θανάτου, και προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο Μεγάλο Συμπόσιο της ζωής σε κοινωνία με τον Θεό τόσο τώρα όσο και στους αιώνες των αιώνων.

Την ημέρα αυτή αναγνωρίζουμε επίσης τα μέλη της προσφιλούς μας οικογενείας της AHEPA, τα οποία εμπνέονται από τη δύναμη της κοινής πίστεώς μας και της αγάπης για την ανθρωπότητα στο σύνολό της, με προσφορά υπηρεσιών και εφοδίων με πολλούς τρόπους. Επί ενενήντα και πλέον έτη, η AHEPA προωθεί τα ιδανικά της φιλανθρωπίας, εκπαιδεύσεως, πολιτικής ευθύνης, και οικογενείας και ατομικής αριστείας με πολλά προγράμματα και ειδικές ενέργειες, όπως είναι η αρωγή σε Έλληνες μετανάστες, οι υποτροφίες σε νέους, η στέγαση σε ηλικιωμένους, τα ταμεία για ανακούφιση πληγέντων από μεγάλες τραγωδίες, και η ενεργοποίηση σε ευρύ φάσμα θεμάτων ανάγκης.

Τα μέλη της AHEPA έχουν ως πηγή εμπνεύσεώς των, για τη συνεχή και πιστή μαρτυρία την οποία προσφέρουν, τα ιδανικά της Ελληνικής κληρονομιάς μας τα οποία ενσωματώνονται στη μαρτυρία του Αναστάντος Κυρίου μας. Η βοήθεια στους ανήμπορους, η καλλιέργεια της γνώσεως, η φροντίδα για την ευημερία του πλησίον μας, η υποστήριξη και ενδυνάμωση οικογενειών και η βοήθεια νέων στην εξέλιξη των καλυτέρων ταλέντων τους είναι ευγενείς ενέργειες οι οποίες υπαγορεύονται από την ωραία κληρονομιά μας και καθοδηγούνται από την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη. Αυτά όλα αποτελούν τεράστιο παράδειγμα των ιδανικών της Ορθοδόξου πίστεώς μας και της Ελληνικής κληρονομιάς μας, καθώς τα μέλη της οικογενείας της AHEPA συνεχίζουν και παραμένουν δυναμικά μέλη των ενοριών μας, διάσπαρτα σε ολόκληρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή, προσφέροντες μαρτυρία στον κόσμο.

Προσκαλώ όλες τις ενορίες μας να εορτάσουν την Κυριακή της AHEPA και να αναγνωρίσουν χαρμοσύνως τα αντίστοιχα μέλη της στις ενορίες. Είθε να προσευχόμεθα και να στηρίζουμε τις υπηρεσίες πίστεως της AHEPA, και στην παρουσία του Αναστάντος Κυρίου μας να μοιρασθούμε την δέσμευση για την προσφορά βοηθείας σε συνανθρώπους μας ως μαρτυρία των ιδανικών μας και της χάριτος και ζωής την οποία Εκείνος μας χαρίζει.

Με πατρική αγάπη εν Χριστώ Αναστάντι,

+ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Σχετικές ειδήσεις