ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χίος: Τίμησε τον προστάτη των Μαστιχοπαραγωγών

Χίος: Τίμησε τον προστάτη των Μαστιχοπαραγωγών

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου έπειτα από 77 χρόνια ζωής, τίμησε φέτος η Χίος τον προστάτη των Μαστιχοπαραγωγών πρωτομάρτυρα Άγιο Ισίδωρο.

Σε μία συμβολική κίνηση, κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, ο Μητροπολίτης Μάρκος, απένειμε την ανώτατη διάκριση της Χιακής Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, στον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργο Τούμπο.

Εκτός μικροφώνου μάλιστα διατράνωσε την πεποίθησή του λέγοντας προς τον Γ. Τούμπο ότι ο αγώνας για τη διατήρηση της αναγκαστικότητας θα είναι νικηφόρος.

Λίγο αργότερα η πομπή με το ιερό λείψανο του Αγίου ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου μέσω της προκυμαίας κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία Βουνακίου όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης από την προκυμαία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού αλλά και επιβατηγά απέδωσαν τιμές, ενώ την περιφορά παρακολούθησαν και τα στελέχη της Frontex που βρίσκονταν πάνω στα πλοία της Μ. Βρετανίας και της Ρουμανίας.

Το ιερό λείψανο των Αγίων συνόδευσε άγημα της 96 ΑΔΤΕ, γυναίκες με παραδοσιακές στολές των Μαστιχοχωρίων, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών καθώς και πολλοί μαθητές από διάφορα σχολεία της Χίου.

Το «παρών» έδωσαν ο Χιώτης Βουλευτής Νότης Μηταράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, η στρατιωτική ηγεσία του νησιού καθώς κι εκατοντάδες πιστοί.

Σχετικές ειδήσεις