ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να καταντήσουν τους Έλληνες σαν τα μούτρα τους

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να καταντήσουν τους Έλληνες σαν τα μούτρα τους

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου ο Μέγας Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γηροκομείου στα Ιωάννινα.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μαξίμος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Ιωσήφ.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρουσία εκατοντάδων πιστών και συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Κωνσταντίνου ο οποίος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον στρατιωτικό, δύναμης και εξουσίας, όμως μεγάλωσε και στην αγκαλιά μιας πιστής γυναίκας, της Βασίλισσας Ελένης.

''Χρωστάει ο Χριστιανικός κόσμος αλλά και όλος ο κόσμος στον Μέγα Κωνσταντίνο πολλά, και εμείς του χρωστάμε και την Κωνσταντινούπολη. Την όμορφη αυτή πόλη της καρδιάς μας που μπορεί σήμερα να την λένε Ιστανμπούλ, αλλά όμως όταν πάει κανείς εκεί χτυπά η καρδιά του διότι νιώθει ότι εκεί ακόμα κυλά, θα λέγαμε Ρωμέϊκο αίμα, ελληνικό αίμα και όλες οι γωνιές φωνάζουν ότι εδώ είναι η πόλις του Κωνσταντίνου, εδώ είναι η πόλις και η μάνα της χριστιανοσύνης, εδώ είναι η Αγία Σοφιά, εδώ είναι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

''Δεν ξεχνούμε τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και όλα αυτά τα πράγματα τα οποία γέννησαν έναν νέο πολιτισμό, γέννησαν και τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό παρότι μετά «αληθώρισαν» οι Ευρωπαίοι και ξέχασαν τα δώρα που πήραν από τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό για να καταντήσουν σήμερα όπως έχουν καταντήσει και να προσπαθούν και να πολεμούν με κάθε τρόπο να καταντήσουν κι εμάς τους Ρωμιούς, τους Έλληνες Ορθοδόξους σαν τα μούτρα τους'' συμπλήρωσε ο κ. Μάξιμος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ''Θέλουν να είμαστε εξαρτημένοι σε διάφορα πάθοι και εξαρτήσεις για να μας έχουν με ένα λουρί από το λαιμό και να μας λένε πως να ζούμε, και να χρωστάμε και τα δάνεια και να είμαστε πάντα σκλάβοι. Θέλουν λοιπόν σκλάβους.''

Επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος καλοσώρισε τον Επίσκοπο Πατάρων κ. Ιωσήφ στην πόλη των Ιωαννίνων και στο Γηροκομείο για τον πανηγυρικό εσπερινό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους εκατοντάδες πιστούς που αψήφισαν τις δυσμενής καιρικές συνθήκες και έδειξαν με την παρουσία τους την αγάπη τους προς την Εκκλησία και το Γηροκομείο.

Σχετικές ειδήσεις