ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στα «χέρια» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ο ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Στα «χέρια» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ο ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην επαρχιακή πόλη της Βικτώριας Mildura, αποδέχθηκαν την διαχείριση του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και την ταυτόχρονη μεταφορά των περιουσιακών της στοιχείων της Ελληνικής Κοινότητας Mildura στο Τραστ της Αρχιεπισκοπής.

Η απόφαση για την εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της Κοινότητας στο Τραστ και για τη διάθεση της διαχείρισης του ιερού ναού και της αίθουσας δίπλα από αυτόν, πάρθηκε από τα μέλη της Κοινότητας της Mildura, μετά από σχετική ψηφοφορία.

Όπως ανέφερε στο «Νέο Κόσμο» η κ. Μαρία Μπακοπούλου, μέλος της Κοινότητας που παραβρέθηκε στη Συνέλευση, κατά τη διάρκειά της εκλέχθηκε και δεκαμελής επιτροπή, η οποία εκ μέρους της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και υπό την επίβλεψη του νέου ιερατικώς προϊσταμένου, αιδεσιμότατου Κυριάκου Περιπετσάκη, θα επωμιστεί το έργο της διοίκησης της Ενορίας και διαχείρισης των περιουσιακών της στοιχείων.

Η Συνέλευση έγινε παρουσία των Επισκόπων Δέρβης Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως Ιακώβου.

Η κ. Μπακοπούλου -που πρέπει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν είχε έρθει σε ρήξη με το εκκλησιαστικό συμβούλιο που διαχειριζόταν μέχρι τώρα τον ιερό ναό και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που πέρασαν στο Τραστ της Αρχιεπισκοπής-, είπε στο «Νέο Κόσμο», ότι παρά το γεγονός ότι η αλλαγή «φρουράς» δυσαρέστησε μερικούς, αυτοί είναι λίγοι και η πλειοψηφία των μελών της Κοινότητας την δέχθηκε θετικά.

Σχετικές ειδήσεις