ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Σερβίας για Σύνοδο Κρήτης: Χαιρετίζω την ευλογημένη ταύτη Σύναξη

Πατριάρχης Σερβίας για Σύνοδο Κρήτης: Χαιρετίζω την ευλογημένη ταύτη Σύναξη

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας χαίρει επί της Συνόδου ταύτης, στην οποία εκφράζετε και εκδηλώνεται η Ενότητα της Ορθοδοξίας" υπογράμμισε oΠατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

"Χαιρετίζω αυτή την ευλογήμενη Σύναξη εκ μέρους του Κλήρου και του λαού της Σερβίας, κατά την οποία εκπληρούνται οι προσδοκίες πολλών δεκαετιών όπως συνέλθει επί το αυτώ εν Συνόδω η Αγία Εκκλησία" ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, μετέφερε τις ευχές και προσευχές τις πόλεως Νις στην οποία γεννήθηκε ο Άγιος Μέγας Κωνσταντίνος, ο οποίος εχρημάτισε πρόεδρος της 1ης Οικουμενικής Συνόδου.

Επίσης ο Πατριάρχης Σερβίας υπογράμμισε πως οι οφθαλμοί τόσο των Σέρβων όσο και ολόκληρου του κόσμου είναι στραμμένοι στην Αγία Σύνοδο.

"Επιθυμία και ευχή ήταν να βρίσκονται στη Κρήτη όλες οι Εκκλησίες, αλλά πολλές από αυτές έχουν συγκεκριμένους λόγους που απουσιάζουν, που πιστεύω δεν θα είναι τελικά τόσο δυσχερείς και ο ήλιος της δικαιοσύνης θα λάμψει" πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Σερβίας.

Σχετικές ειδήσεις