ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κοινή δήλωση των Θρησκευτικών ηγετών της Πόλης για την απόπειρα πραξικοπήματος

Κοινή δήλωση των Θρησκευτικών ηγετών της Πόλης για την απόπειρα πραξικοπήματος

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μαζί με τον Μουφτή της Πόλεως, τον Αρχιραββίνο, τον Αρμένη Αρχιεπίσκοπο και τους Συροϊακωβίτες θρησκευτικούς αρχηγούς, συνυπογράφουν την παρακάτω δήλωση:

"Πάντοτε Ανθρωπιά, Πάντοτε Δημοκρατία

Δημοκρατία σημαίνει ελευθερία. Σημαίνει ισότητα. Σημαίνει να ζούμε ισότιμα, όπως ταιριάζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η Δημοκρατία αποτελεί εγγύηση της ύπαρξής μας και της διαφορετικότητός μας.
Η απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε την 15η Ιουλίου 2016 είναι ένα έγκλημα, το οποίο στρέφεται κατά της ελευθερίας, της ισότητος, της διαφορετικότητος και της ίδιας της υπόστασής μας.
Οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, απαντώντας άμεσα στο έγκλημα αυτό, έθεσαν την υπογραφή τους σε μια από τις πιο ένδοξες εξεγέρσεις που γνώρισε η ιστορία.

Ο λαός, οι θεσμοί της Τουρκικής Δημοκρατίας, Θρησκευτικές Κοινότητες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Μέσα Γενικής Ενημέρωσης «έδωσαν εξετάσεις» με μεγάλη επιτυχία.
Από τις επιθέσεις τανκς, πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων κατά αόπλων πολιτών χάσαμε συνανθρώπους μας.
Οι νεκροί αυτοί έγιναν Μάρτυρες της Πατρίδος, του Έθνους.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προασπιστούμε την Δημοκρατία. Ένας από τους λόγους αυτούς είναι εν προκειμένω η παρακαταθήκη που άφησαν εμπράκτως οι νεκροί συμπολίτες μας.
Θα διατηρήσουμε με σεβασμό άσβεστη την μνήμη τους εις τους αιώνας.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλου του έθνους και της χώρας μας.
Για να ζήσουμε πάντοτε με ανθρωπιά, πάντοτε με Δημοκρατία.
Με σεβασμό."

ΠΗΓΗ vimaorthodoxias.gr

Σχετικές ειδήσεις