ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στη Σύμη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Στη Σύμη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Την ιερά μονή του Πανορμίτη στη Σύμη επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη (27/07/2016) ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψης που πραγματοποιεί από την περασμένη Δευτέρα στα Δωδεκάνησα.

Χθες ο πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκε στο δημαρχείο της Ρόδου με τον δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο. Υποδεχόμενος στο Δημαρχείο τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο κ. Χατζηδιάκος, έκανε λόγο για μία «πραγματικά ξεχωριστή τιμή και για τη Ρόδο και για τους ροδίτες αφού πρώτη φορά μας κάνει την τιμή, γιατί, ναι μεν, εμείς υπαγόμαστε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, αλλά η Εκκλησία είναι μία και Αδιαίρετος».

«Περισσότερο απ' οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας εμείς οι νησιώτες και ειδικά οι Δωδεκανήσιοι, που η ιστορία μας είναι άρρηκτα δεμένη γενικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις αιώνες αιώνων στην πλευρά αυτή της Μεσογείου, αφουγκραζόμαστε περισσότερο από τον κάθε ένα τις αγωνίες και γενικά του τι συμβαίνει σ' αυτή την ταραγμένη περιοχή που εσείς προσφέρετε το έργο σας», τόνισε επίσης ο δήμαρχος Ρόδου.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος, καταρχήν, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή τους που βρίσκονται εδώ, ανάμεσα στους κατοίκους της Ρόδου και, όπως ανέφερε, εκείνο που τους συγκίνησε ιδιαίτερα είναι το απτό τεκμήριο που πιστοποιεί τη σχέση τη φυσική, την πνευματική, την εθνική, μεταξύ των κατοίκων της Ελλάδας και δη των Ροδίων και του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. Και αυτό το αντίκρισαν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, και δεν είναι άλλο από το λάβαρο του παναγίου τάφου, που, όπως είπε, «είναι το λάβαρο της ελευθερίας και είναι της κατά Χριστόν ελευθερίας, που υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια διότι είναι το λάβαρο της Αναστάσεως του Χριστού και η Ανάσταση του Χριστού είναι η ελευθερία του Χριστού που υπερβαίνει κάθε ανθρώπινη αδυναμία και θεώρηση».

Σχετικές ειδήσεις