ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις 19 Σεπτεμβρίου το Συμπόσιο των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας

Στις 19 Σεπτεμβρίου το Συμπόσιο των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας

Στη Λαμία θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου το Συμπόσιο των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Οι τριήμερες εργασίες θα διεξαχθούν στο Πνευματικό-Διοι­κητικό Κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδος με θέμα: «Το Αγιολόγιο της Εκκλησίας».

Η τελετή εναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και Μητροπολιτών, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Επί τρεις ημέρες η πόλη της Λαμίας θα είναι είναι στο επίκεντρο του εκκλη­σια­στικού ενδιαφέροντος και θα φιλοξενήσει κληρικούς και λαικούς από όλη την Ελλάδα, καθηγητές Πανεπιστημίου, διακεκριμένους επιστήμονες Θεο­λο­γους, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Το Συνέδριο διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής ανα­γεν­νή­σεως, στην οποία προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Και­σα­ρια­νης Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, διακεκρι­με­νος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το σπουδαίο αυτό Συνέδριο μπορεί οποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει και να ωφεληθεί θεολογικά και πνευματικά από τις εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδας προσκαλεί ολους τους πολίτες να παραβρεθούν στην τελετή εναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου στη Νέα Αμπλιανη .

Σχετικές ειδήσεις