ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γρεβενά: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες από τη Μητρόπολη

Γρεβενά: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες από τη Μητρόπολη

Έκκληση προς τους πιστούς να προσφέρουν είδη χειμωνιάτικων ρούχων και παπουτσιών για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αλλά και παιδικά παιχνίδια, προς τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στα ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής απευθύνει με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Γρεβενών, κ. Δαβίδ.

Όπως επισημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών εξασφάλισε στους πρόσφυγες «την τροφή και τη διαμονή τους, όμως όλοι τους στερούνται τον κατάλληλο ρουχισμό για την ορεινή περιοχή», όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Ο ρουχισμός τα παπούτσια και τα παιχνίδια θα συγκεντρώνονται καθημερινά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας της Θεοτόκου, μέχρι και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

«Τώρα και πάλι ο Χριστός, μέσω των αδελφών μας των προσφύγων, μας δοκιμάζει εάν αυτό που λέει στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο το κάνουμε πράξη: «ξένος ήμην και συνηγάγετε με, γυμνός και περιεβάλετε με». Δηλαδή, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε», καταλήγει στην εγκύκλιο του ο ο μητροπολίτης Γρεβενών, κ. Δαβίδ.

Σχετικές ειδήσεις