ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πυρά Ιερώνυμου κατά της κυβέρνησης: Δεν θα σας παραδώσουμε την πατρίδα και την Ορθοδοξία

Πυρά Ιερώνυμου κατά της κυβέρνησης: Δεν θα σας παραδώσουμε την πατρίδα και την Ορθοδοξία

Επίθεση στον πολιτικό κόσμο και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας (17/10) από τη Λιβαδειά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος - Τέλος η... εκεχειρία κυβέρνησης - Εκκλησίας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να υποβαθμιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία λέγοντας χαρακτηριστικά: «μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αναφορά στην κρίση αλλά και στη συμβολή των κομμάτων λέγοντας ότι«είναι μία δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένειά θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;».

Τελειώνοντας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους πρόσφυγες, καλώντας όλους τους Έλληνες να τους βοηθήσουν.

Σχετικές ειδήσεις