ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος: Ο μεγαλύτερος ευεργέτης της Ελλάδος είναι η Εκκλησία

Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος: Ο μεγαλύτερος ευεργέτης της Ελλάδος είναι η Εκκλησία

Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου ΑΘανασίου Ιωαννίνων, επί τη εορτή των Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γεώργιος Καψάλης, πλήθος πιστών καθώς και παιδιά των σχολείων της πόλης.

Στο τέλος ομίλησε ο Εκπαιδευτικός - Φιλόλογος Χρυσόστομος Καράς, από το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων, ο οποίος αναφέρθηκε στους εθνικούς ευεργέτες που είναι 30 αλλά 15 από αυτούς είναι Ηπειρώτες.

Στη συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, τονίζοντας ότι οι ευεργέτες βοήθησαν όλη την Ελλάδα γιατί δεν έβλεπαν στενά τα πράγματα, βοηθώντας όπου υπήρχε ανάγκη.

"Ο μεγαλύτερος ευεργέτης της Ελλάδος είναι η Εκκλησία" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι "η Εκκλησία έχει δώσει το 96% της περιουσίας της, και δίνει ακόμα και σήμερα, κάθε χρόνο δίνει οικόπεδα, γη, χρήματα, κτλ! Η Εκκλησία λειτουργεί 800 ιδρύματα, και η αξία των λειτουργικών εξόδων αυτών ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ."

"Να πούμε για το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων; Που είναι χτισμένο το Πανεπιστήμιο; Σε οικόπεδο της Εκκλησίας, Να πούμε για το Πανεπιστήμιο των Αθηνών; Και αυτό χτισμένο σε οικόπεδο της Εκκλησίας είναι. Να πούμε για τα νοσοκομεία; Όλα είναι χτισμένα σε οικόπεδα της Εκκλησίας...Μόνο για 500 στρέμματα έδωσε η Εκκλησία στο Νοσοκομείο -Σωτηρία- και τώρα μας λένε ότι είναι δασικά κτλ, και βάζουν και πρόστιμα στην Εκκλησία. Αυτή είναι η πολιτική αχαριστία κατά της Εκκλησίας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, όπως διαβάζουμε στο Romfea.gr.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μάξιμος ανέφερε: "Κάνουμε φιλανθρωπικό και καθημερινά ευεργετούμε τον λαό, που αν δεν βοηθούσε η Εκκλησία σήμερα θα είχαμε πόλεμο."

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, τονίζοντας ότι είναι απατεώνας και το άθεος, υπογραμμίζοντας πως "δεν θα μας κάνει υποδείξεις αυτός που προσκυνά την τρόικα, διότι όποιος κατηγορεί την Εκκλησία θα δέχεται αυτό που του αναλογεί."

Τέλος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τον ευεργετών του Έθνους.

Σχετικές ειδήσεις