ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Τίμια Ζώνη στη Καλαμαριά (video)

Η Τίμια Ζώνη στη Καλαμαριά (video)

Η Καλαμπάκα έχει την τιμή να φιλοξενεί την Τίμια Ζώνη της Παναγίας.

Την Αγία και Τιμία Ζώνη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, υποδέχθηκε πριν από λίγο η πόλη της Καλαμαριάς.

Λίγο μετά της 16.00 την Αγία Ζώνη ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ με πλοιάριο έφτασε στην Καλαμαριά, και από εκεί οδικώς στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου της πόλεως.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Εφραίμ παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο την Αγία Ζώνη, ο οποίος αφού την προσκύνησε την σήκωσε και ευλόγησε τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος τοποθέτησε την Αγία Ζώνη σε ειδική εξέδρα που στήθηκε, όπου από εκεί ο Δήμαρχος προσφώνησε τον Μητροπολίτη και τον Ηγούμενο Εφραίμ.

"Σας ευχαριστούμε Σεβασμιώτατε για την σημερινή ιστορική ημέρα, είστε για εμάς γνήσιος φίλος και αδελφός" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Επίσης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ που κόμμισε την Αγία Ζώνη, τονίζοντας ότι "σήμερα σας υποδέχονται οι Καλαμαριώτες, και άνοιξαν την καρδιά τους για να σας υποδεχθούν."

Τέλος ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον λαό της Καλαμαριάς για την λαμπρή υποδοχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Το γεγονός ότι υπάρχει και υφίσταται Ελλάδα οφείλεται στην Παναγία μας."

Ακολούθησε πανηγυρική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως, συνοδεία κληρικών, Σωματιών, του Στρατού, της Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής.

Στην Καλαμπάκα

Η Καλαμπάκα έχει την τιμή να φιλοξενεί την Τίμια Ζώνη της Παναγίας.

Πλήθος πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδας συρρέουν στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος προκειμένου να να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη.

Πριν από λίγο η Τίμια Ζώνη μεταφέρθηκε για ευλογία στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας όπου την υποδέχτηκαν με ευλάβεια και κατάνυξη ο επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Γραβάνης Αθανάσιος με τον Διοικητή του τμήματος κ. Αγραφιώτη Αλέξανδρο και όλο το δυναμικό του τμήματος.

Επίσης στο τμήμα βρέθηκε αρκετός κόσμος αλλά και οι οικογένειες των αστυνομικών όπου προσκύνησαν την Αγία Ζώνη.

Σχετικές ειδήσεις