ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Μεσογαίας Νικόλαος στο πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ανδρέα Λαυρίου

Ο Μεσογαίας Νικόλαος στο πανηγυρίζοντα  ναό του Αγίου Ανδρέα Λαυρίου

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος θα τελέσει Τετάρτη 30 Νοεμβρίου την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Ανδρέα στο Λαύριο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πρωτοκλήτεια 2016»

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 18:00 θα τελεσθεί μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιεροθέου Καλογερόπουλου, ο οποίος είναι πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Η χορωδία Λαυρίου θα ψάλλει το Απολυτίκιο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα. Στη συνεχεία, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στις οδούς της ενορίας συνοδεία των παιάνων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 07:00 θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Αμέσως μετά, στις 11:30, θα γίνει αγιασμός για την έναρξη της Εκθέσεως «Sailing» της Εικαστικού S. Evgena στο πρώην ξενοδοχείο «Ευρώπη» (K. Πλειώνη 33’ και Ευστ. Βογιατζή).

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία Λαυρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδώρου Γ. Λεμπέση.

Το απόγευμα στις 17:00 θα ψαλλεί στον Άγιο Ανδρέα ο εσπερινός, αγιασμός και ιερά παράκληση προς τιμήν του Αγ. Ανδρέa του Πρωτοκλήτου.

Σχετικές ειδήσεις