ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συνεχάρη 40 Έλληνες αεροπόρους που έσβησαν τη φωτιά στη Χάιφα (video)

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συνεχάρη 40 Έλληνες αεροπόρους που έσβησαν τη φωτιά στη Χάιφα (video)

Σαράντα έλληνες αεροπόρους που συνέβαλαν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Χάιφα και οδήγησαν στην απομάκρυνση περισσότερων από 60.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους, τίμησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας που ανήκουν στην 383η Μοίρα των Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14/27 Νοεμβρίου 2016 ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ο κ. Θεόφιλος επαίνεσε τους έλληνες αεροπόρους και τόνισε ότι η πράξη τους αυτή δείχνει την κοινή ανθρώπινη φύση και αγάπη προς το συνάνθρωπο ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκεύματος και συντελεί στη σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδος με το Ισραήλ.

Τα μέλη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προσέφεραν στον Πατριάρχη το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας και ο κ. Θεόφιλος από την πλευρά του εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Τους έλληνες αεροπόρους συνόδευσε ο Σκευοφύλακας του Παναγίου Τάφου αρχιμ. Πολύκαρπος, ο οποίος πριν ενταχθεί στην Αγιοταφική Αδελφότητα είχε υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις