ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Βεροίας Παντελεήμων στη Σόφια με την τιμία Κάρα του Αγίου Κλήμεντος Αχριδών

Ο Βεροίας Παντελεήμων στη Σόφια με την τιμία Κάρα του Αγίου Κλήμεντος Αχριδών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων στη Σόφια με αποκορύφωμα τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου που τιμάται, στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας, στις 25 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως φέτος 1100 χρόνων από την Κοίμηση του Αγίου Κλήμεντος Αχριδών.

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας διά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα στη Σόφια να μετέχει στον εορτασμό και να μεταφέρει την τιμία Κάρα του Αγίου Κλήμεντος που ως γνωστόν φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας.

Τον Σεβασμιώτατο, που συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς και άλλοι κληρικοί, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου στα σύνορα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε υποδοχή από την Ιερά Σύνοδο στο Συνοδικό Μέγαρο της Σόφιας και το απόγευμα επίσημη υποδοχή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας κ. Νεόφυτο στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ. Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Σχετικές ειδήσεις