ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ναύπλιο: Κινδυνεύει με κατάρρευση ο μητροπολιτικός ναός του Αγ. Γεωργίου

Ναύπλιο: Κινδυνεύει με κατάρρευση ο μητροπολιτικός ναός του Αγ. Γεωργίου

Εικόνες «Αποκάλυψης» στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο καθώς ο χώρος πλημμύρισε από τη νεροποντή που έπληξε την περιοχή, το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του μητροπολιτικού ναού, σε επιστολή του στον βουλευτή Αργολίδος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, του ζητά να βοηθήσει προκειμένου να οριστεί συνάντηση με την νέα υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος, στέλνεται σήμα κινδύνου για τη στατικότητα και την επικινδυνότητα του ιστορικού ναού του Ναυπλίου. Γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης τμήματος τόσο της μητρόπολης όσο και του διπλανού κτηρίου στο ναό, του Ενετικού.

nafplio

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλο, τους δύο άλλους βουλευτές Αργολίδος Γ. Ανδριανό και Γ. Μανιάτη και στην διευθύντρια της Αρχαιολογίας Ναυπλίου Α. Παπαδημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ναό του Αγίου Γεωργίου επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες για να θαυμάσουν την εξαιρετική αγιογραφία του και για το φημισμένο αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: Studio B&G - Γ. ΡΑΣΣΙΑΣ Ε. ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις