ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος στην ΚΕΔΕ: Μήνυμα σε όσους ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία διεκδικεί πολιτικό ρόλο

Ιερώνυμος στην ΚΕΔΕ: Μήνυμα σε όσους ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία διεκδικεί πολιτικό ρόλο

Ηχηρό μήνυμα σε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία διεκδικεί ρόλο και λόγο και στα πολιτικά δρώμενα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

«Η Εκκλησία δεν διεκδικεί καμία εξουσία και καμία δύναμη. Δύναμή της είναι η θυσιαστική της αγάπη και αυτό που ζητούμε και θέλουμε είναι ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα να θυσιαζόμαστε και όχι να θυσιάζουμε, να διακονούμε και όχι να εξουσιάζουμε, να προσφέρουμε και όχι να παίρνουμε, να ξεκουράζουμε τον κάθε άνθρωπο, να αγαπάμε και να ενώνουμε» τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τίτλο «Εξουσία και Διακονία. Συγκλίσεις και Αποκλίσεις».

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ υπεγράφη σύμφωνο για αμοιβαία συνεργασία και υποστήριξη με την Αρχιεπισκοπή στο σύνολο των δραστηριοτήτων για την παροχή κοινωνικής και ανθρωπιστικής βοήθειας και τον συντονισμό των δράσεων τους για την ανακούφιση χιλιάδων πολιτών, που λόγω της ανεργίας και της οικονομικής δυσχέρειας αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης. Ανασφάλιστοι, άστεγοι, αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, θα βρουν την αναγκαία υποδομή, την εξειδικευμένη φροντίδα και την υπεύθυνη στήριξη μέσα από τη συνεργασία της ΚΕΔΕ με την ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή».

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του έδωσε στοιχεία για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησία που υλοποιείται μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή».

Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία με τους δήμους και στην λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Κοινωνικών Ιατρείων, ενώ μίλησε και για την άριστη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όπου περισσότεροι από 400 εθελοντές ιατροί παρέχουν την διακονία τους στο Ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής.

Αυτή την στιγμή σε όλη τη χώρα λειτουργούν 3.738 μονάδες, ενώ το σύνολο των επωφελουμένων φθάνει τα 1.267.147 πρόσωπα.

Το 2015 το ποσό που δαπανήθηκε από την Εκκλησία για το έργο της αγάπης έφθασε στα 126.041.801,73 Ευρώ.

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσα από τις ενορίες και τα προγράμματα της Αποστολής, έχουν διανεμηθεί τα τελευταία έξι (6) χρόνια 22.644.704 μερίδες φαγητού, οι οποίες προσφέρθηκαν σε ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας και εθνικότητας.

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η οποία καλύπτει μία εδαφική δικαιοδοσία δεκατεσσάρων συνολικά δήμων λειτουργούν από την Εκκλησία 13 γηροκομεία, 5 Στέγες φιλοξενίας αστέγων, 3 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το Καρέλλειο Ίδρυμα της «Αποστολής» για το Alzheimer, το Ίδρυμα Κόκκορη με Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για παιδιά με σύνδρομο Down, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Εστία Ασυνοδεύτων Ανηλίκων Προσφύγων της «Αποστολής», το «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού στο Μοσχάτο της «Αποστολής», δύο Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια και πολλές ακόμη δομές και προγράμματα, όπως το μεγάλο πρόγραμμα διανομής πακέτων τροφίμων της «Αποστολής», τα προγράμματα για τις πολύτεκνες οικογένειες, τα προγράμματα διανομής ρουχισμού, τα προγράμματα της στήριξης των αστέγων και πολλά άλλα.

Σχετικές ειδήσεις