ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Καλαβρύτων σε Τσίπρα: Έκανες εθνικό έγκλημα στην Κούβα

Μητροπολίτης Καλαβρύτων σε Τσίπρα: Έκανες εθνικό έγκλημα στην Κούβα

Ειδήσεις | Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Πύρινη ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στέλνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, στην οποία τον κατηγορεί ότι διέπραξε εθνικό έγκλημα συγκρίνοντας την Επανάσταση του 1821 με την κουβανική επανάσταση του 1959 καθώς και για το πολυδάπανο ταξίδι του στην Κούβα.

ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

«Καθώς μετέδωσαν τα ΜΜΕ εκεί είπατε τα εξής βλάσφημα λόγια: «Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959. Δηλαδή εξομοιώσατε την Επανάσταση των για 400 τόσα χρόνια σκλάβων προγόνων μας Ελλήνων εναντίον των κατακτητών μας Τούρκων με την Επανάσταση του Κάστρο, που ήταν μια εσωτερική, κομμουνιστική, Επανάσταση μερικών Κουβανών κομμουνιστών με αρχηγό τους τον Φιντέλ Κάστρο εναντίον του Προέδρου της Χώρας Μπατίστα και των Κουβανών συμπατριωτών τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Εγκληματικό λάθος χαρακτηρίζει την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κούβα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, ενώ για τον «Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο», λέει χαρακτηριστικά ότι «συν τοις άλλοις έγινε γνωστός για την ανηθικότητά του, αφού ερωτικά «αγκάλιασε» κάποιες εκατοντάδες γυναίκες».

Ο ιεράρχης κάνει, όμως, και την αυτοκριτική του καθώς όπως λέει εσφαλμένα κατά την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα είχε αναφωνήσει «γεια σου λεβέντη πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα».

Αυτούσια η ανοιχτή επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου στον Αλέξη Τσίπρα:

«ΛΑΘΟΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,

«...Ακόμη προέβη σε συγκρίσεις της Ελληνικής
Επαναστάσεως με αυτήν του Φιντέλ Κάστρο»
(ΕΣΤΙΑ, 30.11.2016, σελ. 3)
Με το θάρρος, το οποίον μου δίδει η ιδιότης μου:

Ως Μητροπολίτης της μαρτυρικής και τόσον ιστορικής Επαρχίας των Καλαβρύτων, όπου διεξήχθη η πρώτη μάχη κατά του Τούρκου κατακτητού και τα Καλάβρυτα ήταν η πρώτη πόλη που ελευθερώθηκε στις 21 Μαρτίου 1821.

Ως Μητροπολίτης της επίσης ιστορικής Επαρχίας της Αιγιαλείας, όπου συνεκλήθη η γνωστή και ιστορική Συνέλευσις της Βοστίτσας (δηλ. του Αιγίου), όπου διεκρίθη ο «μπουρλοτιέρης των ψυχών» Παπαφλέσσας καί όπου προετοιμάσθηκε και αποφασίσθηκε η κήρυξη της Επαναστάσεως των Ελλήνων εναντίον του Τούρκου κατακτητή της Ελλάδος,

Ως εκπρόσωπος της ιστορικής Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας, όπου ο Παλαιών πατρών Γερμανός εκήρυξε την Επανάσταση του 1821,

Ως εκπρόσωπος της ετέρας Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου οι Μοναχοί, ζωσμένοι τα άρματα, έδωσαν την μεγάλη και τελευταία μάχη κατά του Ιμβραήμ Πασά και τον κατετρόπωσαν,

Καί ως Έλλην πολίτης, που αγαπάει την ένδοξη Πατρίδα του,

Καί με τό θάρρος που μου δίδει η προς Υμάς πρώϊμος καί τόσον λανθασμένη προσφώνησή μου κατά την ορκομωσία Σας ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος: «Γειά σου λεβέντη Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα»,

Έρχομαι ΣΗΜΕΡΑ νά Σας ελέγξω δημοσίως και ως 'Ελλην Κληρικός καί Πολίτης να διαμαρτυρηθώ και νά διορθώσω ένα εγκληματικό λάθος, το οποίον διεπράξατε εκεί μακρυά στην Κούβα κατά την ομιλία Σας για τον νεκρό πιά Κομμαντάντε Φιντέλ Κάστρο.

Για τον Κομμαντάντε Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος - σύν τοις άλλοις - έγινε γνωστός για τήν ανηθικότητά του, αφού ερωτικά «αγκάλιασε» κάποιες εκατοντάδες γυναίκες!!!!

Καθώς μετέδωσαν τα ΜΜΕ εκεί είπατε τα εξής βλάσφημα λόγια: «Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959»!!!

Δηλ. εξομειώσατε την Επανάσταση των για 400 τόσα χρόνια σκλάβων προγόνων μας Ελλήνων εναντίον των κατακτητών μας Τούρκων με την Επανάσταση του Κάστρο, που ήταν μια εσωτερική, κομμουνιστική, Επανάσταση μερικών Κουβανών κομμουνιστών με αργηγό τους τον Φιντέλ Κάστρο εναντίον του Προέδρου της Χώρας Μπατίστα και των Κουβανών συμπατριωτών τους!

Τα ΜΜΕ Σας κατέκριναν και Σας κατεδίκασαν!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μπορείτε να είσθε αριστερός, δεξιός, κεντρώος ή οτιδήποτε άλλο ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ (!!!) ή έστω ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ δεν μπορείτε να είσθε!

Δεν έχουν καμμιά, απολύτως καμμιά, σχέση μεταξύ τους τα δύο μεγέθη: Το «Ελευθερία ή θάνατος» των Ελλήνων και το «Patria o muerte, δηλ.Πατρίδα ή θάνατος» των Κουβανών!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ νά προσβάλλετε τον Ελληνικό Λαό!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αλλοιώνετε τήν εθνική μας ιστορία!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ισοπεδώνετε το μεγαλύτερο εθνικό μας κατόρθωμα!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εξισώνετε την προσφορά της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με την Επανάσταση του Κομμουνιστού Επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ισοπεδώνετε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό με τον Κομμουνιστή και σφαγέα τόσων και τόσων χιλιάδων Κουβανών συμπατριωτών του!

Η Επανάσταση του 1821 ήταν επανάσταση εναντίον του Τούρκου Κατακτητού! Ήταν εξέγερση των Ελλήνων εναντίον του Τούρκου κατακτητή μας!

Η Επανάσταση στην Κούβα ήταν μια εσωτερική Κομμουνιστική Επανάσταση! Ήταν μιά εξέγερση Κουβανών εναντίον Κουβανών!

Η Επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ νά παραβλέπετε το γεγονός, ότι οι Αγωνισταί του 1821 απέθαναν πάμπτωχοι, ενώ ο Φιντέλ Κάστρο απέκτησε δισεκατομμύρια Δολλάρια σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.......

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.......

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.....

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο, για να αποδείξω το έγκλημά Σας κατά της εθνικής μας ιστορίας! Αλλά δεν χρειάζεται! Ενώπιον του Ελληνικού Λαού Σας καταγγέλλω Υμάς ως ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΑ της εθνικής μας ιστορίας καί ως ΕΓΚΗΜΑΤΙΑ κατά της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας!

Καλώ και προσκαλώ την Εκκλησιαστικήν, τήν Μοναστικήν, την Ακαδημαϊκήν, την Πανεπιστημιακήν, εν γένει την Πνευματικήν, την Πολιτικήν και την Στρατιωτικήν Ηγεσίαν της Χώρας, όπως επίσης τους Συλλόγους πατριωτικού χαρακτήρος και όποιον άλλον γνήσιον 'Ελληνα με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο να καταδικάσουν το εθνικό αυτό έγκλημά Σας!

Με εντιμότητα και εθνική υπερηφάνεια

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 30 Νοεμβρίου 2016

Υ.Γ. Δεν θα διαμαρτυρηθώ, όπως άλλοι πολύ σωστά τό έπραξαν, για το τόσο δαπανηρό, αληθινά πολυδάπανο καί μη αναγκαίο, αυτό ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Κούβα, για το οποίον εδαπανήθησαν χωρίς λόγο κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ και μάλιστα σε μια περίοδο εσχάτης ένδειας του Ελληνικού Λαού. Αυτή η σπατάλη ενός κομμουνιστή Πρωθυπουργού, που επιθυμούσε νά μεταβεί στην κηδεία ενός μεγάλου Κομμουνιστού Επαναστάτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τίποτε μπροστά στο έγκλημα που συνετελέσθη εκεί κάτω: Εκεί, στην Κούβα, δολοφονήθηκε η Εθνική μας Ιστορία! Εκεί ταπεινώθηκε η Εθνική μας συνείδηση! Εκεί ισοπεδώθηκαν άσχετα μεγέθη! Εκεί μια εθνική Εξέγερση κατά του αλλοεθνούς Κατακτητού μας, των Τούρκων, εξομοιώθηκε με την κομμουνιστική Εξέγερση, δηλ. με ένα εμφύλιο πόλεμο μιάς δυστυχισμένης Χώρας! Αίσχος! Αίσχος! Καί πάλιν Αίσχος!».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Σχετικές ειδήσεις