ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χείρα συνεργασίας έτεινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την καταπολέμηση της κρίσης

Χείρα συνεργασίας έτεινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την καταπολέμηση της κρίσης

Χείρα συνεργασίας, στην κυβέρνηση αλλά και σε όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται έτεινε για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας λίγο πριν αναχωρήσει από την Κέρκυρα όπου αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και παραβρέθηκε στους εορτασμούς για τον Άγιο Σπυρίδωνα είπε:

«Ευχόμαστε οι αγώνες που γίνονται για την πατρίδα μας, η οποία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, να είναι καλοί και επιτυχείς. Να μην είναι μονομερείς, γιατί κάθε αγώνας ο οποίος έχει μονομέρειες και δεν έχει μία ποικιλότητα, δεν έχει σύνολο απόψεων, είναι καταδικασμένος» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, είναι ανάγκη όλοι μαζί να επισημάνουμε τα δύσκολα σημεία, τις δυσκολίες που υπάρχουν και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πάμε στην απέναντι όχθη. Αν έτσι λειτουργήσουμε, οι ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος θα είναι πιο επιτυχείς».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κερκύρας, τις τοπικές αρχές αλλά και όλους τους Κερκυραίους για την υποδοχή και την φιλοξενία.

«…φεύγουμε οπλισμένοι με περισσότερη χαρά, με περισσότερη όρεξη για εργασία. Παίρνουμε σαν πρότυπο τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον οποίο αξιωθήκαμε να λειτουργήσουμε και να προσκυνήσουμε, θα δώσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο, εργαζόμενοι για τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν και έχουν ανάγκη από μας», είπε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, από το αεροδρόμιο «Ι.Καποδίστριας».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε την Μητρόπολη Κερκύρας συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη και τον Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωστή Δήμτσα.

Σχετικές ειδήσεις