ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Θα ήταν μεγάλο λάθος να περιμένουμε λύση των προβλημάτων από τους ξένους»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Θα ήταν μεγάλο λάθος να περιμένουμε λύση των προβλημάτων από τους ξένους»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έφτασε χθές (14/12) στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, για την εορτή του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, ενώ συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος και ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει μαζί του κατά την τρέχουσα Συνοδική περίοδο.

Μίλησε για τα προβλήματα και τις αγωνίες που έχουν οι άνθρωποι υπογραμμίζοντας πως «καλείται η Εκκλησία να είναι ενωμένη για αυτούς τους ανθρώπους. Και αυτή η ενότητα να γίνεται πράξη στον κλήρο». Εκτός από την ενότητα χρειάζεται και η πίστη, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, και αναφέρθηκε στο προνοιακό έργο της Εκκλησίας που ενισχύεται από τους πιστούς. «Είναι συγκινητική η προσφορά των ανθρώπων», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας πως «έτσι θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι η εξουσία. Δεν είναι δικό της έργο. Ο Κύριος έλεγε ότι δεν ήρθε για να τον υπηρετήσουν, αλλά για να διακονήσει και αυτός είναι ο σκοπός της Εκκλησίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την προσφορά της Εκκλησίας την εποχή του αγώνα, αλλά και για την δύναμη που προσφέρει η ενότητα. «Θα ήταν μεγάλο λάθος να περιμένουμε λύση των προβλημάτων από τους ξένους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «η δύναμή μας είναι η ενότητα. Και σε αυτό η Εκκλησία έχει μεγάλη αποστολή και πρέπει με επιμονή να εργάζεται, διότι όταν το πλοίο βυθιστεί, θα είμαστε όλοι μέσα».

Παρέστησαν οι Τοπικές Αρχές, Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τοπικών συλλόγων, φορέων και οργανισμών, κληρικοί από όλη την περιφέρεια της Μητρόπολης και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Σχετικές ειδήσεις