ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Αγάπη στον άνθρωπο»: H «Αποστολή» κοντά σε 5.200 οικογένειες της Ελληνικής περιφέρειας (pics)

«Αγάπη στον άνθρωπο»: H «Αποστολή» κοντά σε 5.200 οικογένειες της Ελληνικής περιφέρειας (pics)

Ειδήσεις | Αποστολή: Μηνὐματα αγάπης, ελπίδας, θάρρους και προοπτικής μετέφερε στην ελληνική επικράτεια ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Νέα παιδιά επισκέφθηκαν 5.200 οικογένειες, σε 20 περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, προσφέροντας, σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, δέματα αγάπης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στο συνεχές ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον άνθρωπο που υποφέρει και ιδιαίτερα στις οικογένειες που ζούνε κάτω από τα όρια της φτωχείας στη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Κυκλαδες και τα Δωδεκάνησα.

«Οι μέρες των Χριστουγέννων», είπε ο κ. Δήμτσας, «μας υπενθυμίζουν οτι εκείνο, που δίνει στον κάθε άνθρωπο αξία δεν είναι η καταγωγή, η φυλή, οι γνώσεις, οι ικανότητες, το φύλο, η εξωτερική εμφάνιση, ο πλούτος, αλλά το ότι είναι άνθρωπος» και πρόσθεσε «η Γέννηση του Χριστού είναι μια ευκαιρία επαναπατρισμού στό πρόσωπο και την καρδιά του αναγκεμένου συνανθρώπου μας που έχει απορριφθεί και εξοριστεί».

Η «Αποστολή», όπως κάθε μήνα, ενίσχυσε με δέματα τροφίμων χιλιάδες οικογένειες στα 110 ενοριακά κέντρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω του προγράμματος «Η Εκκλησία στο Σπίτι», τις δομές της, τα 10 Κοινωνικά Παντοπωλεία που λειτουργεί, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την ΕΣΗΕΑ, την Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ), την Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ), την Πανπειραϊκή Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, ενώ καθημερινά διανέμει χιλιάδες μεριδες φαγητού στο ΚΥΑΔΑ για τους αστέγους, στο σπίτι του ηθοποιού και στο άσυλο ανιάτων.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις του Newsbomb.gr για την Εκκλησία

Σχετικές ειδήσεις