ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Μόσχας: Προσπαθούν να διασπάσουν την εκκλησιαστική ενότητα Ρωσίας - Ουκρανίας

Πατριάρχης Μόσχας: Προσπαθούν να διασπάσουν την εκκλησιαστική ενότητα Ρωσίας - Ουκρανίας

Την έντονη ανησυχία του για τις προσπάθειες κάποιων να σπάσουν την πνευματική ενότητα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

"Σήμερα, πολλές είναι εκείνες οι δυνάμεις που προσπαθούν να σπάσουν τον πνευματικό δεσμό της Ρωσίας με την Ουκρανία, και στρέφονται προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τη απαίτηση του διαχωρισμού της Ουκρανικής Εκκλησίας από την Μόσχα" δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας μιλώντας από τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε ότι όλα αυτά έχουν απότερο σκοπό να διαχωριστεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από την Ρωσική Εκκλησία και να υπάρξει νέο σχίσμα.

"Δεν θα μπορέσουν να διασπάσουν την ενότητα της Αγίας Ρωσίας" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανία κ. Πέτρο Ποροσένκο έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της δημιουργίας μια ενιαίας τοπικής Εκκλησίας στη χώρα, κάτι που ενέκρινε και το Ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Σχετικές ειδήσεις