ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Λάβρος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

Λάβρος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

Λάβρος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύει στο προσωπικό του blog τον κατηγορεί ότι καταστρέφει την οικονομία την πολιτιστική ταυτότητα, την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα της Ελλάδας και την Ορθοδοξία.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Ειδικότερα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κατηγορεί μεταξύ άλλων τον Αλέξη Τσίπρα, ότι διώκει το Χριστό από τα δημόσια σχολεία και επισημαίνει ότι προσεύχεται για τη σωτηρία της ψυχής του πρωθυπουργού.

«Ναι, κ. Πρωθυπουργέ, άλλοτε ευθέως και άλλοτε υπούλως με κάθε τρόπο διώκετε την Ορθοδοξία μας», λέει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και παραθέτει απόσπασμα από βιβλίο της Δ’ Δημοτικού με τίτλο: «Η μπουγάδα του Αι – Βασίλη που είναι αφιερωμένο στο Μέγα Βασίλειο:

«Σήμερα ο Αϊ-Βασίλης ξυπνά απ’ τα χαράματα......Μετά από λίγο βγαίνει στην αυλή, ν’ απλώσει την μπουγάδα του. Πρώτα κρεμάει τις κάλτσες του, ύστερα τη φανέλα, το μακρύ του σώβρακο, το σκούφο του, το πουκάμισο και τελευταία το σακάκι και το παντελόνι του.Ποπό! Ζημιά! Αδύνατον!, φωνάζει απελπισμένος»! Ντροπή Σας γι΄αυτή τη μεγάλη ασέβεια πρός τόν Μέγα Βασίλειο, τόν Προστάτη των Γραμμάτων! Το μακρύ ή και κοντό σώβρακό του ενδιαφέρουν τα μικρά παιδάκια της Δ΄Δημοτικού; Αίσχος, κ. Πρωθυπουργέ!».

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι με τις ενέργειες της κυβέρνησής του καταστρέφει την οικογένεια, χαρακτηρίζει δε το σύμφωνο συμβίωσης «κατάπτυστο».

Του λέει ότι έχει υποκριτική συμπεριφορά καθώς αν και δηλώνει άθεος πήγε την Πρωτοχρονιά στη Δοξολογία που τελέσθηκε στη μητρόπολη Αθηνών, ήταν αδιάφορος είχε απρόσεκτη στάση και βλέμμα περιφερόμενο, εδώ και εκεί.

Ενώ για την παρουσία του στη Θράκη κατά τον Αγιασμό των Υδάτων, ανήμερα των Θεοφανείων, του απευθύνει το ερώτημα: «Σας ερωτώ: αυτό δεν είναι υποκρισία; Τι δουλειά έχετε σεις, ένας άθεος πρωθυπουργός, να συμμετέχετε σε μια εκκλησιαστική ιεροπραξία; Τι δουλειά έχετε Σεις, ένας άθεος πρωθυπουργός, να συμμετέχετε σε μια εκκλησιαστική αγιαστική Σύναξη;»

«Κύριε πρωθυπουργέ, σας ικετεύω, μη ερεθίζετε τις ψυχές των ευσεβών ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν τον θεσμό της Εκκλησίας! Εάν κρυφά σέβεσθε την Ορθοδοξία μας, τότε τολμήσατε να το ομολογήσετε! Εάν όμως αποστρέφεσθε την Ορθόδοξη Πίστη μας, τότε μη μας μπερδεύετε! Κρατείστε την αθεΐα Σας για τον εαυτό Σας και μη την διαφημίζετε…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στην ανοιχτή επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στον Αλέξη Τσίπρα, μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις