ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Κανένας ορθόδοξος ναός δεν θα μείνει στην Αίγυπτο κλειστός

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Κανένας ορθόδοξος ναός δεν θα μείνει στην Αίγυπτο κλειστός

Εντολή και προτροπή της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄είναι να μην μένει κανένας Ναός στην Αίγυπτο κλειστός, ο Ιερός Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος.

Ο Πατριάρχης, με επικεφαλής τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.Νικόδημο, την συνοδεία κληρικών της Μητροπόλεως και ομάδα 50 προσκυνητών από το Κάϊρο και το Πόρτ Σάϊντ, πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στον περικαλή Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, στην βορειοανατολική Αίγυπτο, στην δυτική όχθη της Διώρυγας του Σουέζ και, συγκεκριμένα, στην πόλη της Ισμαηλίας, περιοχή όπου άλλοτε ήκμαζε ο ελληνισμός.

Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας, ο Σεβασμ. κ.Νικόδημος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία, στην οποία εκτός από τους δεκάδες προσκυνητές, παρευρέθησαν και μικρός αριθμός μελών της Ελληνικής Κοινότητος Ισμαηλίας, υπό τον Πρόεδρό της κ.Ιωάννη Μισρέκη.

Ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Μηνά στην Ισμαηλία, ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής μετά τρούλου, θεμελιώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1921 και περατώθηκε το 1935.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις